„Nuvertinti priešo negalima. Kai kur rusai mus jau lenkia“ (Video)  ()

Rusijos kariuomenė nestovi vietoje ir taip pat mokosi, ką liudija jos veiksmai mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų puolimo veiksmai keičiasi ir jie praktiškai kopijuoja tai, ką fronte daro Ukrainos kariškiai.

Tai interviu „Laisvės radijui“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadovybės mokymų vadas generolas majoras Viktoras Nikoliukas.

„Manau, kad nuvertinti priešą būtų neteisinga. Bet kuris priešas turėtų būti atitinkamai pripažintas. Netgi kai kuri jų metodika,  mūsų žvalgybos pareigūnų dėka, pasirodo pas mus“, - sakė jis.

Pasak vado, atnaujinti rusų mokymo vadovai praktiškai kopijuoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

„Pavyzdžiui, padarėme pakeitimus šturmo operacijose ir jie pasiteisino, praėjo maždaug trys mėnesiai, matau, kad jų mokymo vadovas praktiškai kopijuoja tai, ką padarėme mes“, – sakė jis.

Jis pateikė sąrašą tam tikrų veiksmų ir taktikos, ką okupantai pavogė iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Pavyzdžiui, nepilotuojamų orlaivių naudojimas. Pasak V. Nikoliuko, jų yra daug daugiau, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai turi į tai atsižvelgti.

„Ir mes taip pat atsižvelgiame į jų naudojamą taktiką, nes negalima nuvertinti priešo, kitaip pralaimėsi. Todėl mes tai stebime ir yra studijuojančių specialistų, kurie eina į kovos zonas, vykdo atitinkamas išvykas, bendrauja su brigadų ir batalionų vadais, atitinkamai ir kaupiama ši patirtis... Karas yra apie tai, kas ką nugali... Įvertinkite, kur priešas aplenkia... Žmogiškųjų išteklių srityje taip, turi nemažus žmogiškuosius išteklius, jų negaili, bet ir mokosi“, – sakė jis.

 

Tuo tarpu buvęs 47-osios brigados kuopos vadas Nikolajus Melnikas kalbėjo apie kareivių motyvacijos stokos fronte pasekmes. Jo nuomone, norint motyvuoti atsakingus už karinę tarnybą ir pritraukti naujų žmonių tarnauti kariuomenėje, būtina keisti mokymo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()