Kada baigsis karas? Štai ką atsakė Zelenskis  ()

Vokietijos televizijos kanalo ARD žurnalistas paklausė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, ar yra tikimybė, kad karas baigsis šiemet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turime tikėti savimi, žmonėmis, Ukraina, savo partneriais ir pasauliu. Nes kiekvienas karas baigiasi. Manau, kad gyvename labai sunkiu momentu, bet sustabdyti Rusiją tiek geopolitiškai, tiek finansiškai įmanoma. Visgi šiuo karu galima juos sustabdyti, užkirsti kelią Ukrainos sunaikinimui, užkirsti kelią mūsų tautos sunaikinimui, užkirsti kelią pasaulinei migracijai. Užkirsti kelią Trečiajam pasauliniam karui“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė netikintis, kad Donaldui Trumpui tapus prezidentu JAV nustos padėti Ukrainai.

„Visų pirma tikiu, kad taip nebus. Europa nebus palikta viena. Šitas klausimas sudėtingas. Pirma: Europa viena negali padėti tokiu lygiu, kokiu anksčiau Ukraina gaudavo paramą - nei ginklais, nei finansiškai. Kodėl? Nes, ko gero, tik visai Europai susijungus ji galėtų pakankamai remti Ukrainą. Ir JAV turi įtakos. Kai signalai nėra labai teigiami, jie daro įtaką kai kuriems Europos lyderiams“, – pažymėjo Zelenskis.

 

Jo nuomone, jei Europa liks viena ir Ukraina neatlaikys, Putinas tikrai judės į priekį.

(49)
(2)
(47)

Komentarai ()