JAV svarsto slaptą smūgį Iranui  ()

Pasak žurnalistų, Džo Bidenas nori nubausti už bazės užpuolimą atsakingus asmenis ir atgrasyti Iraną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai svarsto galimybę suduoti smūgį Iranui kaip atsaką į Irano bepiločio lėktuvo ataką Jordanijoje - tada žuvo trys JAV kariai. Pats Iranas neigia prisidėjęs prie šių išpuolių, esą konfliktas vyksta tarp JAV kariuomenės ir pasipriešinimo grupuočių regione.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi anoniminiu šaltiniu, susipažinusiu su JAV pozicija, rašo, kad administracija yra pasirengusi smogti neprisiimdama atsakomybės.

Kartu ši situacija Bideną stato prieš sudėtingą pasirinkimą - jis nori nubausti už išpuolį atsakingus asmenis ir atgrasyti Iraną nuo veiksmų regione, tačiau tai gali sukelti tiesioginę JAV ir Teherano vadovybės konfrontaciją.

Be to, jis turi atsižvelgti į galimus tolesnius ekonominius trikdžius, nes JAV konfrontuoja su husių grupuotės išpuoliais prieš komercinius laivus Raudonojoje jūroje. Toks eskalavimas taip pat gali pakenkti JAV pastangoms tarpininkauti dėl paliaubų Gazos ruože. Analitikai mano, kad JAV gali dar labiau įsitraukti į regioninį konfliktą.

 

JAV senatorius Lindsey Graham paragino prezidento Džo Bideno administraciją smogti Irano teritorijai po smūgio JAV bazei Jordanijoje.

Naktį per bepiločio lėktuvo ataką prieš JAV bazę Jordanijoje netoli sienos su Sirija žuvo trys JAV kariuomenės kariai ir daugiau kaip 20 buvo sužeista.

Pasak JAV prezidento Džo Bideno, JAV bazėje Jordanijoje ataką įvykdė Irano remiamos radikalios kovotojų grupuotės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()