Nerimą keliantys skaičiai. Rusija per dieną „iškepa“ mažiausiai 3 tankus  (9)

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Rusijos armija per 117 dienų prarado 365 tankus. Bendrus nuostolius padalijus iš dienų skaičiaus, vidutiniškai gaunama 3,2 tanko, kurį Rusija praranda kasdien.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė pramonė kasdien pagamina po tris tankus, skirtus dislokuoti Ukrainos fronte. Tačiau bendras priešo tankų skaičius mūšio lauke nedidėja dėl didelių Rusijos nuostolių. „Bulgarian Military“ apžvalgininkai rašo apie tankų gamybos tempus Rusijoje ir ar situacija gali pasikeisti.

Pirmiausia stebėtojai kreipėsi į Didžiosios Britanijos gynybos ministeriją, pagal kurią nuo 2023 metų spalio pradžios iki šių metų sausio 25 dienos Rusijos armijos nuostoliai vertinami 365 tankais. Tuo pačiu metu kas mėnesį Rusijos gynybos pramonė pagamina 100 transporto priemonių per mėnesį, todėl išsaugo potencialas kompensuoti kovinius nuostolius ir tęsti puolimo operacijas.

„Jei skaičiuotume šio laikotarpio dienų skaičių, gautume 117 dienų. Bendrus nuostolius padalijus iš 117, gauname nerimą keliantį vidurkį – 3,2 tanko, kurį Rusija praranda kiekvieną dieną. Keista, bet šis naikinimo ir pakeitimo ciklas išlaiko neįtikėtinai subalansuotą ritmą“ – rašo ekspertai.

Vienos tarptautinių ekonominių tyrimų instituto (WIIW) ataskaitos rodo, kad Rusijos Federacijos ekonomikos bumas, kurį daugiausia skatina ginklų sektorius, lėtėja. Taigi Rusijai karas yra savotiškas narkotikas, tačiau tyrimas rodo, kad ekonomika pasiekia savo ribą, ką liudija ir matomos išlaidos.

 

WIIW ekspertai pažymėjo, kad Rusijos ekonomika pernai augo 3,5 %, tačiau dėl infliacijos ir ženkliai, iki 16 % padidintos pagrindinės palūkanų normos, šis augimas šiemet sumažės iki 1,5 %. Tokia priklausomybė sukelia didelių finansinių nuostolių, kurie šiemet sudaro beveik 29 % šalies federalinio biudžeto.

Tų pačių WIIW ekspertų prognozėmis, sumažės ir Ukrainos ekonomikos augimas. Pavyzdžiui, jei Rusija nesusidurs su problemomis, susijusiomis su tankų atsargomis ir jų keitimu, tai Ukrainoje situacija yra daug rimtesnė ir sudėtingesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(19)
(1)

Komentarai (9)