Nerimą keliantys skaičiai. Rusija per dieną „iškepa“ mažiausiai 3 tankus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-31 15:42
Tai po 3 metu Baltijos valstybes gales pulti su 1500 naujų tankų ir 500t karių. Mes turime 20 t. karių, latviai su estais gal po 15 t. Kol NATO atvažiuos, nežinia kaip bus. Viskas priklauso nuo Ukrainos.
SaMaras 2024-01-31 16:05
Na rusų "tankų kepimas" apsiriboja senų tankų modernizavimu.. kiek žinau korpusų dar vis negamino.. tai reikėtų galvoti, kad korpusų atsargos kuo toliau tuo labiau seks.. ir bus tiekiami vis labiau susidėvėję "užkonservuoti" korpusai.. tik klausimas, kada tai pasijaus..
Kyborg 2024-01-31 19:13
Na ir vėl vertimas... Tiekti ir gaminti turi visiškai skirtingas reikšmes. Kaip SaMaras ir paminėjo pagrinde rusai modernizuoja tankus ištrauktus iš saugyklų, bet jų atsargos yra baigtinės. From the vast expanses of the Russian tank manufacturing industry, the battlefield in Ukraine receives a daily supply of up to three tanks.
donatasv 2024-01-31 19:45
O tai ką ruskynas jau pradėjo žmonių rotaciją? Tai ko tos rusų bobos protestuoja, kad putkino pakalikai neišleidžia iš karo zonos namo pailsėt po metų? Kad ir kaip ten bebūtų tankai ir žmonės kare nėra viskas. Ruskelis jau bandė pult Ukrainą 2 frontais kilometrinėmis eilėmis technikos ir viskas kas gavosi su palyginus mažomis Ukrainos pajėgomis ir lengva ekipiruote šnipštas... Iš šio pavyzdžio matome paprastą pamoką. Neužtenka įžengt į teritoriją bet reikia ir įsitvirtinti. Įsitvirtinimas šiek tiek sudėtingėja šioje vietoje nes priešingai nei Ukraina NATO turi baltijos jūroje laivyną, raketas, bombonešius. Tai už mūsų nugaros nuo pirmos minutės manau pilnu pajėgumu atakuos tokio tipo eiles ir tiekimą be problemų. Viską kas juda ir šneka rusiškai kepsim mes. Viskas kas saugo ruskį nuo Ukrainos karių tai minų laukas... minų laukai jei tiksliau keliomis eilėmis.
Benediktas 2024-01-31 22:08
Rusijoje yra 140mln, paimkim kad 18 metų suaugusieji jaunuoliai visuomenėje sudaro apie 0.5% - tai yra 700t. Paimkim, kad puse nebus tinkami del sveikatos - gaunasi, kas metus gali šaukti 350t naujų žmonių. Ir tai niekad nesibaigia. Metai praeina ir vėl gali tiek pašaukt. Jei sugrieztins saukima, kaip Stalinas - link to einama. Dabar tik daline mobilizacija, bet ir tai kariuomene paaugo Rusijos.
HardAxe 2024-02-01 02:27
minų laukas, EW, altilerija, valdomos bombos, tie patys puolantys rusų kareiviai, dronai... ten yra pilnai įtvirtintas frontas.
immortallt 2024-02-01 07:55
"Modernizuotas" II pasaulinio karo laikų tankas, t.y. sutvarkė iki tiek, kad pavyko užvesti ir veikia pagrindinis ginklas Ne, tai nėra "pagamino". Ir šitie tankai įskaičiuoti į maskolių rezervą. Maskoliai atgaivino 3 tankus vakar. Ukrainiečiai sunaikino 10 Tokiais tempais, po 3 metų mes Lietuvoje turėsime daugiau tankų. O šiaip ukrainiečiai teisingą kryptį manau pasirinko. Nepuola įtvirtinimų aklai ir nepraranda daug karinių pajėgumų, o dabar orientuojasi į infrastruktūrinių objektų naikinimą pas maskolius. Kai jų visa pramonė orientuota ant naftos ir dujų pardavimo ir perdirbimo, tai objektų sąrašas nėra labai ilgas, o pastarieji labai pažeidžiami ne tik dėl infrastruktūros labai plataus išsidėstymo, bet ir dėl to, kad nafta/dujos ir pačios labai gerai dega, ir slėgis ten yra. Tai net nereikia didelės galios sprogmenų, kad pridaryti labai daug žalos.
SaMaras 2024-02-01 08:41
Kad ir kaip norėtųsi, bet taip nėra.. Šaudantis pabūklas tai čia minimum.. dažnai keičiami taikikliai, ryšio priemonės, valdymo kompai ir kt (kas sudaro ne mažą tanko kainos dalį) Priklausomai nuo to į kokią versiją modernizuoja..dedama papildoma šarvuotė, yra ir visi bokšteliai keičiami ar bent jau pagrindinis pabūklas.. Tai galimai modernizacija kainuoja panašiai kaip "naujas" tankas.. tai manau ekonomiškai skauda tikrai maskoliams juos sunaikinus Aišku sunaikinus tanką dažnai sunaikinama ne viskas (jei amunicija nedetonavo) tai iš tų skaičių "pateiktų" galimai dalis tik suremontuoti.. Taip pat dalis jų tikrai tik sutepami seni (tarkim T62) ir pliki paleidžiami į mūšio lauką.. bet čia manau labiau buvo laikinas spragų kamšymas norint išlaikyti intensyvumą tam tikruose regionuose nei realus bėdos sprendimas.. maskoliai kad ir nelabai, bet irgi ne begalinį gyvos jėgos resursą turi ir tai supranta..
immortallt 2024-02-01 09:01
SaMaras, taip modernizuoja vakarai, tą aš suprantu (mačiau ir dokumentiką, kaip seną šarvą "infusina" su nauju metalu, ala kaip smėliu pūstų, bet metalo dulkes). Kiek buvau skaitęs, tai jų net santykinai nauji tankai neturi normalios ryšio įrangos. Bet ar taip daro maskoliai? Kaip tau pasakius, putleris supranta, kad Ukraina ir vakarai savo gyvos jėgos milijonais neaukos, o maskoliai turi kokius 40 mln. gyvos mėsos, kurią gali sunaikinti. Jei ką po to dar kokius 40-50 mln. paims. Neims moterų galinčių gimdyti, kad būtų kam lavonus gimdyti, ir pirmyn. Problema, kad bent ant 10 reikia duoti vieną ginklą ir dar šovinių padalinti.