Putinas grasina visiškai rimtai. Kur skris „Iskander“  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas gana rimtai grasina Europos šalims. Raketos „Iskander“ gali pasiekti Berlyną. Todėl Vakarų sąjungininkės turėtų padidinti pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis, praneša „Polskie radio“.

Putinas grasina Lenkijai, Latvijai ir Suomijai. O kai jis grasina kokiai nors šaliai, jis tai daro gana rimtai“, - sakė R. Sikorskis.

Jis pažymėjo, kad Vakarų šalys labai dažnai į tai tinkamai neatsižvelgia.

„Dabar Rusijos tankai yra Baltarusijoje, Rusija ten taip pat perkėlė branduolinius ginklus, o branduoliniai ginklai po Karaliaučiumi, raketos „Iskander“ gali pasiekti Berlyną. Mes Lenkijoje jaučiame grėsmę dėl fizinio Rusijos tankų buvimo už 250 kilometrų nuo mūsų sostinės. Mane visada stebina, kad Vokietijoje šia tema nediskutuojama“, - pabrėžė Lenkijos ministras.

R. Sikorskis pridūrė, kad Europa turėtų veikti greitai, nes Ukraina patiria spaudimą.

„Vakarai yra dvidešimt kartų ekonomiškai stipresni. Tačiau Rusijos Federacija pirmauja pagal šaudmenų gamybą. Turime mobilizuoti savo pajėgas. Jei amerikiečiai atsisakys padėti, susidursime su rimta dilema: arba pakeisti Ameriką, t. y. padvigubinti savo pastangas, arba leisti Putinui užkariauti Ukrainą“, - sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Pastaruoju metu Vakarų žiniasklaidoje pasirodė nemažai publikacijų apie Rusijos planus pulti NATO šalis. Visų pirma buvo paviešinti scenarijai, taip pat infografikos. Pareigūnai jau pradėjo raginti ruoštis galimam karui.

 

Diskusijos prasidėjo po to, kai vokiečių leidinys „Bild“ paskelbė, kad neva gavo slaptą dokumentą „Aljanso gynyba-2025“.

Be to, Vokietijos federalinės žvalgybos tarnybos vadovas Bruno Kahl pareiškė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nedvejodamas užpultų NATO. Jei Ukraina būtų priversta pasiduoti, tai nenumalšintų Rusijos valdžios troškulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(18)
(7)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: