[ŽT] Rusų viltys žlugo. Nauja Ukrainos taktika  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Chersone bandys sujungti visus placdarmus į vieną, kad nustumtų Rusijos kariuomenę, teigia karys ir Ukrainos Sausumos pajėgų rezervistų tarybos pirmininkas Ivanas Timočko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Dnipro krante yra keletas ukrainiečių placdarmų. Ypač gerai jie įsitvirtino prie Krynkų, kur iš mažyčio žemės ploto rusai jų niekaip negali išvaryti. Timočko teigia, kad dabar Ukrainos pajėgos bando sujungti visus placdarmus į vieną, kad kuo toliau nustumtų Rusijos karius.

Anot Timočko, jeigu šie placdarmai bus pakankamai išplėsti, Ukrainos pajėgos numato ten galės perkelti sunkiąją techniką ir artileriją. Dabar ukrainiečiai kairiajame Dnipro krante neturi sunkiosios technikos, todėl pulti gilyn negali. Perkelti sunkiąją techniką per Dniprą bus sunku, bet kai ji bus kairiajame krante, ukrainiečiai galės pabandyti užimti naujas pozicijas.

 

Be to, Timočko pažymėjo, kad rusai dėjo daug vilčių į generolą pulkininką Michailą Teplinskį, bet jos nepasiteisino. Ukrainiečiai nuolat naikina rusų techniką prie Krynkų ir, atrodo, negali būti išvaryti.

(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: