„Sunaikinami greičiau, nei gaminami“. 6 mėnesiai. Netrukus Rusija gali pritrūkti šio ginklo  ()

Okupantai dabar praranda daugiau šarvuočių nei bet kada per plataus masto karą. Tokiais tempais baigiasi net didžiuliai sovietų rezervai, rašo žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija praranda daugiau įrangos, nei pagamina jos karo pramonė. Vidutiniškai per dieną prarandama daugiau nei 40 vienetų šarvuočių. Tai praneša „Forbes“.

Per 705 viso masto karo dienas Rusijos armija prarado vidutiniškai 19 tankų, kovinių mašinų, haubicų ir kitos sunkiosios ginkluotės. Praėjusį šeštadienį (vasario 3 d.) Rusijos ginkluotosios pajėgos neteko iš karto transporto priemonių. Tarp dingusios technikos yra 16 tankų ir iš karto 29 pėstininkų kovos mašinos bei šarvuočiai. Tą pačią dieną Ukraina neteko 30 technikos vienetų, daugiausia sunkvežimių, 2 tankų ir 1 šarvuočio.

„Forbes“ svarsto, ar toks šarvuočių nuostolių lygis yra tvarus Rusijos Federacijai. Ir mano, kad taip nėra, nes įrangos gamyba ir toliau atsilieka nuo nuostolių lygio. Šiuo metu didžioji dalis Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų įrangos yra atkurta iš atsargų, kurios nėra begalinės. „HighMarser“ analitikas išanalizavo palydovinius vaizdus, ​​​​norėdamas sekti įrangos atsargas sandėliuose. Jis padarė išvadą, kad Kremlius jau atkūrė 1 081 pėstininkų kovos mašiną (BMP) iš 4 811 sandėlyje esančių vienetų. Tačiau iš 3730 BMP vienetų mažiausiai 765 pasirodė nepataisomi.

 

Esant nuostoliams 2022–2023 m. lygyje, t. y. 30–40 BMP per mėnesį, Kremlius rizikuoja pritrūkti BMP per 2 metus. Tačiau dabar įrangos nuostoliai yra tokie, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos praranda tiek technikos, kiek niekada anksčiau. Pėstininkų kovos mašinų nuostolių norma yra apie 400 BMP per mėnesį. Todėl šarvuočių užteks tik 6 mėnesius.

Ukrainos kariuomenė, kaip rašoma leidinyje, nepaisant visų sunkumų gaunant Vakarų pagalbą, ne tik laikosi, bet ir laimi išsekinimo karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()