„Tai labai rimta. Kaip iranietiškas „Shahed-136“ su vokiškais reaktyviniais varikliais.“ Z kanalai išsigandę. Puolama Rusija (Foto)  ()

Rusai teigia, kad Ukraina naudoja naujus reaktyvinius dronus su galinga kovine galvute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėti įvykiai. Z kanalai išsigandę. Rusai teigia, kad Ukraina naudoja naujus reaktyvinius dronus su galinga kovine galvute.

Okupantai teigia, kad vieną iš šių dronų neseniai numušė Rusijos oro gynybos pajėgos. Rusijos Z kanalas internete paskelbė naujos, anksčiau nematytos, skraidančios raketinės amunicijos nuolaužų nuotraukas.

Dronas turi „skraidančio sparno“ dizainą, kaip iranietiškas „Shahed-136“, kurį Rusija aktyviai naudoja. Drono kovinė galvutė yra aprūpinta šrapneliu didesniam žalos poveikiui, variklis – vokiškas reaktyvinis P400-PRO. „JetCat“ P400-PRO reaktyvinis variklis turi 43 kg (425 N) trauką ir 1,4 litro degalų per minutę sąnaudas (esant pilnai apkrovai). Atakos dronas pagamintas iš stiklo pluošto, medinių korpuso elementų, anglies rėmo ir termoizoliacinės medžiagos.

„Pagaminta labai kokybiškai. Ant kiekvieno sparno ir variklio elemento yra etiketės su tais pačiais numeriais“, – sako rusai.

 

Drone taip pat yra daug komponentų, kurie laisvai parduodami internetinėse parduotuvėse.

Drono valdymui naudojama palydovinė navigacijos sistema.

Praėjusiais metais Ukrainos strateginių pramonės šakų ministras Oleksandras Kamyšinas sakė, kad nuo 2023 metų rugpjūčio Ukraina pradėjo masiškai gaminti savo ilgo nuotolio dronus, tokius kaip „Shahed“.

„Turime daugiau nei penkis „Shahed-131“ analogus, kurie gaminami masiškai. Ir yra vienas tipas – „Shahed-136“ analogas“, – tuomet kalbėjo pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(1)
(164)

Komentarai ()