„Nebeįmanoma rasti taikinio. Viską iššlavė 20 km atstumu.“ Ateina galingas ginklas  (6)

Fiodorovas pažadėjo, kad ukrainiečiai per artimiausius du mėnesius pamatys naujų bepiločių dronų fronte rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ateina galingas ginklas. Ukraina paskelbė, kad pradeda masinę bepiločių dronų, panašių į rusiškus „Lancet“, gamybą.

Ukraina turi dronų, kurie gali smogti 20 km atstumu. Nebelieka taikinio, jie viską nušluoja. Dabar skaitmeninės plėtros ministerijos vadovas M. Fiodorovas teigė, kad naujasis atakos dronas gali smogti į taikinius iki 40 km atstumu.

Ukrainos karinės pramonės kompleksui prireikė šešių mėnesių, kad paruoštų šio naujo drono projektą. Kelios įmonės jau yra pasirengusios pradėti gamybą. Anot Fiodorovo, pirmosios sutartys – savaičių klausimas, o netrukus po to dronai pasieks ir frontą.

Fiodorovas teigė, kad bepiločių orlaivių kovinis panaudojimas jau vyksta, tačiau dar nėra plačiai paplitęs. Jis nenurodė laiko, tačiau išreiškė įsitikinimą, kad per du mėnesius Rusijos interneto bendruomenėse pradės pasirodyti informacija apie priešo tankų sunaikinimą naudojant šiuos dronus.

 

Prisiminkime, kad 2009 m. rugpjūtį gynybos-pramonės kompleksas pristatė naują droną „Perun“. Jau tada Ukrainos technologija buvo labai panaši į rusišką „Lancet“.

„Perun“ ilgis yra 1365 mm, plotis 1370 mm ir 800 mm. „Perun“ turi dvigubą kryžiaus formos sparną, kuris suteikia reikiamą kėlimo jėgą, tuo pačiu leisdamas sumažinti jo matmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(240)
(6)
(234)

Komentarai (6)