Nematė nei „Abrams“, nei „Challenger“. Priversti kariauti visiškomis senienomis (Video)  (1)

Tankistai sako, kad nori vieno – karo pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi,  Bohdanivkos ir Kliščijivkos srityse Ukrainos gynybos pajėgos atrėmė 8 atakas. Ten priešas bandė pagerinti taktinę situaciją.

TSN žurnalistai kalbėjosi su tankistais, ginančiais Ukrainą Bachmuto kryptimi. Keliai išplauti, drebia sniegas. Tačiau oras dar nėra pats blogiausias. Kai tankas T-64 grįžta iš misijos, jo vadas iššoka iš tanko ir greitai pastato transporto priemonę lauko garaže. Tankas uždengtas ir pastatomas tarp medžių – negalima leisti, kad priešas jį pastebėtų.

„Išvažiuojame tamsoje ir grįžtame tamsoje“, – sako tanko vadas.

Ekipažai eina pareigas, užima uždaras šaudymo pozicijas ir ten stovi valandų valandas laukdami taikinių.

Tankistai šildosi kuo gali: keli drabužių sluoksniai, elektroniniai vidpadžiai, pajungiami nuo išorinių baterijų. Juk visada bus darbo po atviru dangumi ir pučiant vėjams.

42-oji atskiroji mechanizuotoji brigada buvo sukurta plataus masto invazijos pradžioje. Tada manyta, kad nauji Vakarų šalyse apmokyti daliniai, be patirties, gaus ir naujausią ginkluotę iš šalių partnerių.

Tačiau šie tankistai dar nėra matę nei „Abrams“, nei „Challenger“ realiame gyvenime.

Ši brigada naudoja sovietinius T-64, kuriems daugiau nei 40 metų. Šios brigados įgulos taip pat nėra jaunos. Vidutinis amžius, kaip ir tankų, yra 40 ar daugiau.

 

„Žinote, pagal profesiją esu ukrainiečių kalbos ir literatūros mokytojas. Niekada nemaniau, kad čia būsiu geros formos. Bet... gyvenimas klostosi taip. Ir tu pripranti. Gavau šaukimą, nuėjau į karių registracijos ir įdarbinimo biurą ir kitą dieną mane išsiuntė. Bet žinote, aš niekada dėl to nesigailėjau“, – sako karys.

Tankistai sako, kad vienintelis jų troškimas – kad karas baigtųsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(1)
(230)

Komentarai (1)