Į prezidento įsakymus reagavo skeptiškai. Minima Zalužno atleidimo priežastis  ()

Dar rugpjūčio 29 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą paprašė generolo Valerijaus Zalužno atsistatydinti, tačiau jis atsisakė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-09 Į prezidento įsakymus reagavo skeptiškai. Minima Zalužno atleidimo priežastis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, vasario 8 d., prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė dekretą dėl generolo Valerijaus Zalužno atleidimo iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų. Remdamasis savo šaltiniais, „The Times“ pranešė apie galimas atsistatydinimo priežastis.

Kai Zelenskis pirmą kartą nusprendė atleisti Zalužną

Cituodamas šaltinius leidinys teigė, kad Zelenskis pirmą kartą paprašė Zalužno atsistatydinti rugojūčio 29 d., tačiau jis atsisakė. Prezidentas dekreto dėl jo atleidimo iš karto nepasirašė dėl nutekintos naujienos.

„Kai kurie iš tų, kurie buvo reklamuojami kaip jo „įpėdiniai“, atmetė pasiūlymą be Zalužno palaiminimo“, – sakoma pranešime.

Kodėl Zelenskis atleido Zalužną

Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas viešai išreiškė skirtingas nuomones apie karo kryptį, ypač prezidentas buvo optimistiškesnis, o generolas viską apibūdino kaip „aklavietę“. Be to, Zalužnas pareiškė, kad reikia sutelkti dar 500 000 vyrų, o prezidentas viešai atmetė šią idėją.

 

Sausio 31 dieną Kijeve įvyko JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojos politiniams reikalams Viktorijos Nuland ir JAV ambasadorės Ukrainoje Bridžitos Brink susitikimas su Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu.

Leidinio šaltinio teigimu, Umerovas teigė, kad prezidentūra buvo nepatenkinta tuo, kad generolas nepateikė savo karinės kampanijos planų 2024-iesiems. Be to, Zalužnas tariamai „skeptiškai reaguoja“ į Zelenskio įsakymus ir viešus pareiškimus, ypač laiko juos nerealiais. Taip pat generolas vedė tiesiogines derybas su sąjungininkais dėl ginklų tiekimo, š šį procesą neįtraukdamas gynybos ministerijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()