„Putino režimas ant didžiulės krizės slenksčio.“ Skelbiama „juodoji gulbė“  ()

Rusijos politologas prognozuoja daug destruktyvesnę krizę, nei Prigožino maištas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino režimas yra ant grandiozinės krizės, kuri jį sunaikins, slenksčio, tikina Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

Nesėkmingo Boriso Nadeždino kandidatavimo į prezidento postą istorija parodė, kad daug rusų laikosi antiputiniškų ir antikarinių pažiūrų, o tai nežada nieko gero Kremliui, savo tinklaraštyje „Telegram“ rašo žinomas Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

„Ši pradėjusi busti masė dar nėra pasirengusi radikaliems veiksmams, tačiau ji gali tarti svarų žodį elito skilimo situacijoje“, – sakė V. Solovėjus.

Jo nuomone, Kremliaus griūties procesą gali išprovokuoti net iš pažiūros nereikšminga krizė, pavyzdžiui, gali pasikartoti komunalinė krizė, su kuria Rusija susidūrė žiemą ir kuri, tikėtina, sustiprės dėl būsto ir komunalinių paslaugų sektoriaus resursų išsekimo.

Pasak V. Solovėjaus, režimo žlugimą taip pat gali išprovokuoti ir toliau veiksminga Ukrainos taktika išmušti iš vėžių Rusijos naftos ir dujų infrastruktūrą. Ilgalaikėje perspektyvoje ši operacija gali sukelti ūmią degalų krizę Rusijoje, kuri savo ruožtu lems staigų padėties fronte pablogėjimą.

 

Jis pabrėžė, kad dabar neįmanoma numatyti, kokia problema sukels šalyje visuotinę krizę. Be kita ko, tai gali būti kelių problemų derinys, kuris sukels „tobulą audrą“.

„Tačiau pats naujos „juodosios gulbės“ atsiradimo faktas yra beveik neišvengiamas, ir tikimybė, kad ji bus daug destruktyvesnė sistemai nei Prigožino maištas, yra labai didelė“, – sakė Solovėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()