„Jei jie sudarys sandorį su Rusija...“ Pasitvirtino didžiausios baimės  (3)

D. Trumpas tiesiogiai pareiškė, kad prieštarauja finansinei pagalbai Ukrainai – nori sureguliuoti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas pareiškė, kad Ukrainos karas turi baigtis, ir vėl pasisakė prieš Amerikos pagalbos siuntimą į užsienį.

Be to, Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį jis pavadino „didžiausiu pardavėju istorijoje“ ir užsiminė, kad JAV gali prarasti „šimtus milijardų dolerių“, jei Ukraina sudarys sandorį su Rusija.

Tai pranešė  naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Mes turime išspręsti šį karą, ir aš jį išspręsiu“, – sakė Trumpas per kalbą Pietų Karolinoje.

Galimas D. Trumpo grįžimas į Baltuosius rūmus vis dažniau tampa veiksniu Ukrainos mūšyje dėl Rusijos okupuotos teritorijos atkovojimo po to, kai kontrpuolimas nepasiekė savo tikslų ir JAV karinė pagalba įstrigo Kongrese. Vasarį Zelenskis pasakė: „Noriu tikėti ir tikėtis“, kad politiniai pokyčiai JAV nereiškia pagalbos Ukrainai pabaigos.

 

Trumpas tik trumpai palietė Ukrainos temą, tęsdamas kampaniją kritikuoti varžovę Nikki Haley, savo paskutinę didžiausią varžovę Pietų Karolinos respublikonų pirminiuose rinkimuose.

Trumpas pastarosiomis savaitėmis sustiprino savo įtaką Respublikonų partijoje ir sėkmingai spaudė įstatymų leidėjus atsisakyti abiejų partijų pasienio susitarimo.

Trumpas ir jo sąjungininkai spaudžia Haley pasitraukti iš rinkimų lenktynių. Jos padėjėjai sakė, kad ketina dalyvauti rinkimuose iki kovo mėnesio „super antradienio“, kai balsuos daugiau nei tuzinas valstijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(64)
(-56)

Komentarai (3)