„Dovana iš Rytų.“ Neįtikėtina. Kas užpuolė Rusiją (Foto)  ()

Belgorodo srityje buvo aptiktas nežinomas dronas – ekspertai jį įvardijo kaip Pakistano, aktyviai bendradarbiaujančio su Turkija, gaminį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje, netoli sienos su Ukraina, buvo aptiktos nežinomo tipo drono-kamikadzės liekanos. Nuotraukas vartotojas DanielR paskelbė socialiniame tinkle X.

Nuotraukose matyti nežinomas dronas, rastas Belgorodo srityje. Tai ne pirmas kartas, kai aptikti tokio tipo dronai. Ekspertai įsitikinę, kad Pakistane pagamintą droną gavo Ukraina ir jis jau naudojamas atakoms Rusijos teritorijoje.

Pakistanas glaudžiai bendradarbiauja su Turkija kurdamas ir gamindamas bepiločius orlaivius, taip pat yra aktyvus Turkijos „Baykar“ produktų pirkėjas.

 

Dronas varomas Kinijoje pagamintu DLE 170 vidaus degimo varikliu. Išsamiose variklio nuotraukose DanielR pažymi, kad alyva šalia išmetimo kolektoriaus gali reikšti variklio gedimą, dėl kurio dronas buvo prarastas. Drono korpusas pagamintas iš aukštos kokybės anglies pluošto su aliuminio dalimis.

Kas yra šių dronų gamintojas ir kur jie pagaminti, kol kas nežinoma. Kaip pažymi pranešimo autorius, iš išorės dronas primena Pakistano droną-kamikadzę, kuris naudojamas oro pajėgose.

 

Be to, panašus dronas buvo eksponuojamas Pakistano nacionaliniame aviacijos mokslo ir technologijų parke (NASTP). Panašūs dronai, kurie buvo pastebėti Pakistane, neturi jokių ženklų ar logotipų, nurodančių drono gamintoją ar modelį.

Atsižvelgiant į visišką išorinį ir vidinį dronų panašumą, yra tikimybė, kad Ukraina iš Pakistano gavo bepiločius orlaivius, sukurtus kartu su turkų „Baykar“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()