„SBU smogė išdavikams.“ Nematomas karas Ukrainoje  ()

Ukrainos saugumo tarnyba Kirovogrado srityje sulaikė rusų informatorių, kuris savo garaže įrengė stebėjimo postą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ešelonams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai SBU pranešė per „Telegram“ kanalą.

„Užpuolikas bandė sužinoti apytikslį ginkluotųjų pajėgų dalinių, geležinkeliais judančių Rytų fronto link, personalo ir karinės technikos skaičių“, - sakoma pranešime.

Pažymima, kad priešą labiausiai domino informacija apie Ukrainos sunkiosios ginkluotės, įskaitant tankus, pėstininkų kovos mašinas ir artilerijos sistemas, judėjimą į fronto liniją.

„Siekdamas stebėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ešelonus, kaltinamasis savo garaže, esančiame netoli geležinkelio stoties, įrengė stebėjimo postą. Be to, jis vaikščiojo po apylinkes ir slapta fiksavo Ukrainos karių buvimo vietas, prisidengdamas eilinio piliečio pasivaikščiojimu“, - teigė SBU.

Nusikaltėlis bandė užmaskuoti savo nusikalstamus veiksmus nuolat keisdamas žvalgybinių reidų maršrutus ir siųsdamas informaciją agresoriui iš skirtingų geolokacinių punktų.

Tačiau SBU pareigūnai demaskavo nusikaltėlį ir sulaikė jį jo bute.

Tyrimo duomenimis, priešo informatorius buvo vietinis gyventojas, kuris Rusijoje gyveno beveik 20 metų.

„Prieš prasidedant plataus masto Rusijos invazijai jis atvyko į Ukrainą, kad čia parduotų visą savo turtą ir grįžtų į agresoriaus šalį. 2023 m. gegužę, kai vyras dar gyveno Kirovogrado srityje, su juo susisiekė Rusijos kuratorius ir pasiūlė bendradarbiauti okupantų naudai“, - sakoma pareiškime.

 

Priešiškų užduočių įvykdymo atveju okupantai savo bendrininkui pažadėjo evakuaciją į Rusijos Federacijos teritoriją.

Per kratas kaltinamojo bute buvo paimti šie daiktai: mobilieji telefonai, kompiuterinė įranga ir dokumentai, patvirtinantys jo gyvenamosios vietos ir verslo veiklos Rusijoje faktus.

Remdamiesi šiais įrodymais SBU tyrėjai įteikė sulaikytajam pranešimą apie įtarimą. Šiuo metu jis yra suimtas, jam gresia iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(162)
(7)
(155)

Komentarai ()

Susijusios žymos: