„Karo prioritetai keičiasi, atgal nesidairysim.“ Ką pareiškė naujas armijos vadas  ()

Svarbiausiais ginkluotųjų pajėgų uždaviniais išlieka tinkama karinė logistika ir nuolatinio Vakarų partnerių ginkluotės tiekimo ir tinkamo paskirstymo užtikrinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Ukrainos kariuomenės vadas generolas Oleksandras Syrskis pabrėžė, kad „karių gyvybė ir sveikata visada buvo ir išlieka pagrindine kariuomenės vertybe“.

„Todėl mūsų prioritetai yra išlaikyti balansą tarp kovinių operacijų ir dalinių atstatymo, taip pat karinio personalo ugdymo ir rengimo“, – sakė jis.

Vadovo nuomone, svarbiausiais ginkluotųjų pajėgų uždaviniais išlieka tinkama karinė logistika ir nuolatinio Vakarų partnerių ginkluotės tiekimo ir tinkamo paskirstymo užtikrinimas. Be to, generolas O. Syrskis pabrėžė, kad būtina „aiškiai ir detaliai planuoti visų karinių vadovavimo ir valdymo organų, junginių ir dalinių veiklą, atsižvelgiant į fronto linijos poreikius“.

Generolas įvertino, kad aukšta karių kvalifikacija yra itin svarbi sėkmei mūšio lauke. Jis taip pat informavo apie būtinybę „diegti naujus techninius sprendimus ir išplėsti sėkmingą patirtį“, ypač dėl bepiločių orlaivių ir modernių elektroninio karo priemonių naudojimo.

„Tik pokyčiai ir nuolatinis kovos priemonių ir metodų tobulinimas leis mums pasiekti sėkmę. (...) Vienykimės! Kartu į pergalę! Šlovė Ukrainai!“ – užbaigė naujasis vyriausiasis vadas.

Trečiadienį „Ukrainska Pravda“ paskelbtoje analizėje teigiama, kad generolas O. Syrskis turi vado reputaciją, „kuriam kovinių užduočių įvykdymas yra svarbesnis už tam tikslui paaukotų žmonių gyvybių skaičių“. Panašią informaciją pateikė ir amerikiečių laikraštis „The Washington Post“, kuris atkreipė dėmesį, kad naujasis vyriausiasis vadas nėra populiarus tarp eilinių karių, nes jis kaltinamas dėl didelių aukų ginant Bachmutą.

 

Ketvirtadienį Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio tinklalapyje buvo paskelbtas dekretas, kuriuo Ukrainos didvyrio titulas ir „Auksinės žvaigždės“ ordinas suteiktas buvusiam vyriausiajam vadui generolui Valerijui Zalužnui už „asmeninius nuopelnus ginant valstybės suverenitetą ir Ukrainos teritorinis vientisumas ir nesavanaudiška tarnystė ukrainiečių tautai“. Toks pat apdovanojimas buvo įteiktas Ukrainos karinės žvalgybos (GUR) vadovui generolui Kyrylo Budanovui, kuris iki ketvirtadienio žiniasklaidos buvo laikomas vienu iš kandidatų į naująjį vyriausiąjį ginkluotųjų pajėgų vadą.

 

Tą pačią dieną V. Zelenskis vadovavimą Ukrainos kariuomenei patikėjo generolui O. Syrskiui. Dabartinis sausumos pajėgų vadas pakeitė generolą V. Załużną, kuris vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado pareigas ėjo nuo 2021 m. liepos mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()