[ŽT] „Taip mano 4 iš 5 amerikiečių.“ Blogos žinios iš JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-02-17 18:52
Jei MAGA turetu tiksla Europa padaryti labiau priklausoma, tai nesakytu, kad neginsim, jei nepasieksit 2%. Nes po tokiu kalbu Europa kaip tik gali tapti labiau nepriklausoma, kai skirs tuos 2 % dauguma. Nemanau, kad jie tokie durni kad nesuprastu. Bet kad tuo paciu suzlugdo JAV ivaizdi, kaip partnerio - tai irgi neturetu buti tokie durni, kad nesuprastu. Tai yra kaip dingstis pateisinti savo elgesi, kai isrinks Trumpa, kad jie tikrai negins, kaip Rusija puls rytu ES. Nes, ispanai ir portugalai tikrai neskirs 2%, o nei lenkai, nei vokieciai, nei Prancuzija, nei mes nespesim apsiginkluoti uz tuos pinigus, net jei skirsim dar daugiau. O maga sakys mes jus perspejome. Rednekai sakys - taip MAGA juos perspejo, todel pati Europa kalta. Vienu zodziu MAGOS nusimuilinimas ir Baltijos valstybiu atidavimas Putinui, bei NATO sugriovimas. MAGA dirba Putinui, o ne Amerikai.
cave_dweller 2024-02-19 09:51
Tikrai ne! Bet iš mano požiūrio taško, atmetus emociją patinka/nepatinka, žiūrint tik į faktinius momentus (pagrinde iš Trump prezidentavimo laikotarpio), jis buvo naudingesnis mums ir mūsų regionui, o koks jis arogantiškas narcizas ir t.t., koks mums skirtumas. O tariamas jo prorusiškumas, tai dar praeitos Hillary Clinton prezidentinės kampanijos dalis, niekada nebuvo įrodytas ar faktiškai pagrįstas, mitas kuris gyvena savo gyvenimą internete ir kai kurių galvose. Prie Trump daugiau pagalių į Rusijos, Irano ir kitų blogiukų ratus buvo, nei prie Obamos ir Biden kartu sudėjus (iki 2022/02/24), man to užtenka, kad jis būtų priimtinesnis.
immortallt 2024-02-19 09:59
Naudingesnis? Trump'as kokį dešimtmetį JAV ir ES darbo siekiant glaudesnio bendradarbiavimo sugriovė. Taip, mes pradėjome daugiau skirti gynybai, bet didžioji dalis šio "nuopelno" yra maskoliams užpuolusiems Ukrainą, tai dabar reikia palaikyti putlerį? Maskoliai irgi kišo pagalius atominei Lietuvoje, bet tai išėjo į naudą, nes jie trumparegiai būdami galvojo, kad taip išlaikys Lietuvos priklausomybę nuo energijos tiekimo iš maskolių, o realiai sukūrė erdvę atsinaujinančios energijos plėtrai ir kaip tik nepriklausomybės padidėjimui. Tai nereiškia, kad tie kurie įgyvendino maskolių pavedimus siekia Lietuvai naudos. Prorusiškumas nebuvo įrodytas? Tai jis nesakė, kad putleris yra geras lyderis ir šiaip pagyrų nežarsto?
Benediktas 2024-02-19 10:04
Trumpas dar nei vieno blogo žodžio per 10 metų nepasakė apie Putiną ir nepasakys. Daro viską, kad Ukraina negautų pagalbos paketo. Sako, kad NATO šalys nedidina išlaidų gynybai, o pats tuo metu daro finansines machinacijas ir nesumoka molijonų mokesčiu į JAV biudžetą.
cave_dweller 2024-02-19 10:17
Buvo paskelbtas nepakaltinamu byloje prieš jį, čia teismo sprendimo nereikia. JAV teisingumo departamento specialusis kaltintojas, remiantis tyrimo rezultatais, priėjo išvados, kad Bidenas negali būti traukiamas baudžiamąją atsakomybę, nes painiojasi parodymuose dėl nusilpusių protinių gebėjimų. https://www.washingtonpost.com/politics ... obert-hur/ Ir tai švelnus pareiškimas, realybėje matome kaip jis atrodo per paūmėjimus, spaudos konferencijose ir viešuose pasirodymuose (kalba nerišliai ir nenuosekliai, nesiorientuoja aplinkoje ir t.t.) Jeigu tai ne konstatavimas, kad Bidenas dalinai protiškai neveiksnus, tai kas tada, bandymas išsukti dieduką byloje? PS Trumpą nuteisti, be teismo sprendimo jums netrukdo, dvigubi standartai, ar tokia neapykanta jam, kad loginiai nesutapimai jums ne argumentas?
donatasv 2024-02-19 10:54
Loginiai nesutapimai gaunasi dėl elementarios priežasties. Trumpas per daug radikalus su savo idėjomis, idėjos kurios gali atvest pasaulį į labai keblią situaciją. Tai pasirinkimas tarp seno vos klibančio ir nieko nedarančio yra elementariai geriau, nei radikalaus link karo tempenčio idioto. Situacija su kinija trumpo bus tempema link karo, o tai bus tiesiog katastrofa pasauliau. Visai šitai situacijai greito sprendimo nėra kaip tik deversifikuoti gamybą. Karas tai padės išspresti bet pasėkmės bus labai skaudžios.
immortallt 2024-02-19 11:02
Labiau milijardų mokesčių nesumoka, nei milijonų. Apie Trump'ą yra vienas paprastas faktas - jo sumokami mokesčiai JAV. Pagal sumokamus mokesčius jis yra ubagas. Realiai, kažkodėl yra labai turtingas. Kodėl? Slepia mokesčius nuo valstybės, kurios patriotas yra? Slepia mokesčius nuo žmonių, kuriuos neva supranta, ir kurie turi atitinkamai daugiau susimesti? Žada pabaigti karą Ukrainoje per vieną dieną, bet visi supranta, kad tą karą pabaigtų Ukrainos nenaudai ir pats to neneigia net. Sienos statymas yra cirkas. Pirma, didžiausios rizikos vietose siena jau buvo. Antra, siena skirta ne sulaikyti. Jokia siena negali sulaikyti, jei esi pasiruošęs, o užlaikyti, bet pasienio pareigūnai spėtų atvykti į vietą. Šiaip Trump'as yra tas, kuris atvirai niekina imigrantus, visas moteris, o anksčiau ir šiaip dirbančiosios klasės asmenis. Kai rinkiminę kampaniją pradėjo, tada apsimetinėjo, kaip supranta, bet jis niekada negalėjo ir negalės suprasti. Gimė su deimantiniu šaukštu burnoje. Jaunystėje verkė, koks tėvas blogas, liepė pirmą milijoną pačiam užsidirbti. Nutylėjo, kad davė milijoną, kad kitą milijoną užsidirbti. Pats Trump'as susijęs su mafija, kažkodėl gavęs daugumai savo verslų išskirtines mokestines sąlygas, kokių niekas kitas nėra gavęs, nors jokios ypatingos naudos nekuria. Tad jau apie moralę gal neaiškink, kad Trump'as yra geresnis. Aš nesu už Biden'ą, aš esu prieš Trump'ą.
cave_dweller 2024-02-19 13:00
Sakykit ką norit, bet prie Trump pasaulyje buvo sąlyginai ramų (nekaitant testinių konfliktų) nes jo grasinimai ir nenuspėjamumas veikė, pasaulio blogiukai sėdėjo subines suraukę. Vien dėl to tas jūsų gąsdinimas, kad jis tems link karo neatlaiko kritikos. Link karo atitempė silpnas ir neryžtingas Bidenas. Putka pamatė lapaušį atėjusį į JAV prezidento postą ir nusprendė, kad kitos tokios progos jam gal ir nepasitaikys. Man svarbiau ne moralinė Trumpo pusė (tiek pas vieną, tiek pas kitą korupcinis šleifas), o kad kacapas prie Lietuvos ginklais nežvangintų. Abiejų senių mokestinius ir kitus nešvarius reikalus Amerikoje tegul amerikiečiai išsiaiškina. Man nepatinka, kad iš vieno baubas daromas, o kitas į šventuosius įrašytas (abiejais atvejais nepelnytai).
Hmz 2024-02-19 13:17
Kol kas nesu nei pasodinęs Trumpo, nei apsimelavęs, kad jis pasodintas ar oficialiai pripažintas daržove. Toks ir skirtumas tarp mūsų.
immortallt 2024-02-19 14:13
cave_dweller, santykinai ramu? Tai sakai Trump'as sukėlė COVID'ą? Ar neskiri priežastingumo ir koreliacijos? O kas Biden'ą įrašė į šventuosius? Čia tik trumpistai bando tai primesti pasisakantiems prieš Trump'ą. Kitaip sakant, apart ad hominem nesugebi surasti kitų argumentų. O straipsnis apie tai, kad Biden'as neva per senas prezidentui, bet Trumpas pats nepilnai tik 4 metais jaunesnis. Taip kad joks ne argumentas, tada abu per seni. Bet problema trumpistų ta, kad jiems nesvarbu faktai ir realybė, jie ieško kaip pagrįsti savo tikėjimą, ir jiems amžius būtų argumentas, net jei Trump'as būtų 5 metais vyresnis nei Biden'as, nes jau Trump'o amžius nesvarbu. Kaip ir visiems besipiktinantiems korupcija ir mokesčių vengimu, bet atvirai palaikantiems Karbauskį, Uspaskį ir kitus veikėjus, kurie atvirai įsivėlė į korupciją, arba naudojasi padėtimi ir pramušinėja akivaizdžiai sau palankias schemas sąskaita tų, kurie yra realiai ubagai, bet vis tiek palaiko neva "juos suprantančius". O realiai tik supranta, kaip iš ubago ir lazdą išvilioti, tik tiek.
cave_dweller 2024-02-19 14:57
Aš kalbu apie naujus rimtus karinius konfliktus, kurių naujų prie Trump nebuvo, o ne apie pandemijas ar testinius konfliktus (tokius kaip Sirijoje, Irake, Afganistane ar vietinių karaliukų ir diktatorių bruzdėjimas Afrikoje). Lygindamas su Karbauskiuku, Vyktaru ir panašiais irgi nepataikei, man jų varkės rūpi, nes jie "virina" Lietuvoje ir mano kaip piliečio pareiga bent jau nerinkti tokių. Trump ir Biden "virina" Amerikoje ir nepriklausomai nuo mūsų meilės/nemeilės vienam ar kitam, spręs ir moralę vertins amerikiečių rinkėjai. O Trump demonizavimo ir Biden liaupsinimo bendroje informacinėje erdvėje nepastebėti gali tik tas kuris to nenori pastebėti. Pažiūrėkit, vien čia, t.lt kiek neigiamų straipsnių apie vieną ir kitą, akivaizdžiai Trump nenaudau. Formuojama nuomonė, kurią dauguma nekramtę suvalgo.
Benediktas 2024-02-19 15:02
Niekas Baideno neliaupsina. Tiesiog Trumpas yra daug blogiau. Akivaizdžiai verčia respublikonus blokuot visą pagalbą Ukrainai. Baidenas jau per senas būti JAV prezidentu - jį turėtų pakeisti geras jaunesnis kandidatas, bet tikrai ne Trumpas. Jei be Trumpo daugiau nieko nėra - tai geriau Baidenas.
bahuriux 2024-02-19 17:16
Apie ką tu diskutuoji Trumpas yra nusikaltėlis ir jo vieta ne baltuosiuose rūmuose, o pats žinai kur laikomi nusikaltėliai, diskusija baigta taškas.
cave_dweller 2024-02-20 08:42
Respublikonų niekas neverčia, jie už paramą Ukrainai (nekalbu apie MAGA kuri nėra nei didžiausia, nei įtakingiausia partijos dalis), bet ne už padriką, o konkrečią ir aiškiai apibrėžtą. Kai Bideno administracija suplaka viską į vieną paketą, kuriame tik dalis lėšų skirtą Ukrainai, kita dalis su Ukraina nesusijusiems projektams su galimybe korupciniai veiklai, nenuostabu, kad respublikonai šiaušiasi prieš tokį paramos būdą. Jau turbūt niekas nepamena kaip 2023 m pabaigoje dalis jų kreipėsi į Bideną, kad tas pasiaiškintų kodėl reikiama ginkluotė neskiriama pakankamai ir savo laiku, kodėl parama Ukrainai suplakama į vieną paketą ir t.t. Logiški ir konkretūs klausimai, kurie taip pat kyla bent kiek stebintiems įvykius Ukrainoje ir JAV, Iš Bideno atsakymo nebuvo. Tas Bideno apsimestinis Ukrainos draugo ir rėmėjo vaidinimas, kai realiai beveik nieko nedaro, kai visos iniciatyvos dėl bent kiek rimtesnių ginklų perdavimo stringa prezidento administracijoje, mano akimis moralinis dugnas. To nematyti neįmanoma, nebent esi visiškai atitrūkęs nuo tų reikalų arba ignoruoji faktus. Kas dėl nevaldomos imigracijos per sieną (nuo kelių iki keliolikos milijonų per metus), tai amerikiečiams (daliai jų) yra reali problema, kuri jiems yra čia pat ir dabar, o ne kažkur kitam žemyne (prisipažinkite kam iš jūsų išties labai rūpi kas vyksta kažkur Afrikoje ar Lotynų Amerikoje, tas pat ir eiliniam amerikiečiui Europos reikalai yra tolimi). Respublikonai ir sako, kaip galime padėti kitiems kol neišsprendžiame problemų pas save. Jolab kad metų pradžioje dar buvo virš 4 milijardų $ nepanaudotų praeitų metų Pentagono biudžete, kurių skyrimui tereikėjo prezidento dekreto, kurio nebuvo. Vietoje to geriau su respublikonais žaisti politinius sienos žaidimus, permetant atsakomybe ant jų. Demokratų pasiūlytas kompromisinis imigrantų problemos sprendimas iš esmės labai situacijos nekeistų, nes jame numatytas kasdieninis iki 5k migrantų limitas (čia tik legaliai, nelegalus srautas neįskaičiuotas), vis vien gaunami keli milijonai per metus. Iš pat pradžių buvo aišku, kad respublikonai ir aplamai sveiko proto žmonės su tokiu variantu nesutiks, demokratai tą puikiai supranta, bet politiniams žaidimams puikiai tinka, kaip ir respublikonams. Iki prezidento rinkimų pamatysime turbūt dar netokių jų tarpusavio pasipešiojimų. Mes su amerikiečiais sėdime skirtingose varpinėse, matome skirtingus vaizdus, skirtingas problemas ir skirtingus jų sprendimo būdus. Bideno chaotiškas Ukrainos rėmimas ir neracionalus lėšų taškymas neprisideda prie amerikiečių (pagrinde respublikonų) nuotaikų skatinančių remti Ukrainą. Ukraina gali padėkoti dabartiniai JAV administracijai, kad amerikiečių noras padėti vis mažėja. Trump savo ruožtu tai užaštrina, taip dar mažindamas rėmimą. Jei valdžia vietoje pjovimosi tarpusavyje (liečia abi partijas), suteiktų pagalbos taip kaip reikia, o ne trupiniais (karinė technika ir jos kiekiai), nedarytų suplaktų pagalbos paketų kuriose dalis lėšų net ne Ukrainai, imtųsi rimtų priemonių suvaldyti neribotą imigraciją (čia labiau utopinis, nes ši administracija to tikrai nedarys), tuomet visuomenei būtų lengviau paaiškinti kodėl reikia remti Ukrainą ir su jos palaikymų būtų kur kas lengviau tai daryti.
Dannas3 2024-02-20 09:57
Nustok su tais apgailetinais vartalais viena karta. Uztenka paziuret, kaip abieju pusiu rinkejai vertina parama, kad suprast kokia korta zais ju kandidatai. O ten jau veliau, ne taip dave ir kitoki atmazai, tai apgailetinos respublikonu krokodilo asaros, skirtos nemastanciam planktonui. Rinkimai buvo toli, kazkodel tu paciu problemu ir klausimu nekilo. Jei nueisim i visai trumpistu puse, situacija isvis apgailetina, pagal juos Zelenskis kaltas del karo vos ne.
immortallt 2024-02-20 10:38
Respublikonai nėra prieš paramą, taip. Jie tiesiog prieš paramą, kol Biden'as prezidentas, nes jei nebus paramos, atrodys jis silpnai ir praras kažkiek balsų. O respublikonai susirinks balsų iš tų kurie prieš paramą, bet ir nepraras daug iš tų, kurie už paramą. Tik tiek. Realios kritikos apie paramos struktūros pokyčius nėra. Jau net buvo pasiektas sutarimas keliskart, kad su parama viskas gerai. Naudojo paramą ir kitiems tikslams pasiekti. Čia maždaug kaip galiu išgydyti 100 vaikų nuo vėžio kasdien, bet negydysiu, kol mano vaiko neišgydys nuo kokios retos ligos, kuriai žinomo gydymo nėra. Ir tada aiškini, koks tas gydytojas geras, jis gali išgydyti, tik kad negydo, ir negydys, nes jo reikalavimų patenkinti arti neįmanomo. Juokingas teiginys, kad kol Trump'as kelis metus buvo prezidentu, neprasidėjo joks didelis karas. Primena anekdotą apie Petką, kuris saugojo kaimą nuo dramblių. Paklaustas, kokių dar dramblių, atsakė, kad va būtent, dėl jo nėra jokių dramblių. Ne esmė, kad jų ten niekada ir nebuvo. Taip ir tu apie Trump'ą, realiai neišsprendė jokio konflikto, tik pasisekė, kad joks karas neprasidėjo. Nieko bendro su jo diplomatiniais sugebėjimais. Tiesą pasakius, sukūrė didžiausią takoskyrą tarp JAV ir Europos per velniai žino kiek dešimtmečių, kaip ir stipriai pablogino vakarų pasaulio ir Kinijos santykius bei realiai padidino konflikto grėsmę. Ne tai kad reikia didinti priklausomybę nuo kinų, bet diplomatinių santykių nereikia griauti tiesiog viešai siekiant žeminti. Na bet toks žeminimas jam leido susirinkti tiek palaikančiųjų, ne esmė, kad jokios naudos realios tai neatnešė. JAV priklausomybė nuo Kinijos nesumažėjo dėl to.
Dannas3 2024-02-20 11:21
Ai dar pamirsau pamineti, kad amerikieciu pagrindine parama skiriama ginklais, o ne pinigais, tai tas argumentas, kur nueina pinigai dar silpniau atrodo.