„Sugriuvo visas batalionas. Daug žuvusių, daug paimtų į nelaisvę.“ Syrskio audra. Gali būti dideli pasikeitimai  ()

Ukrainiečiai turėtų ruoštis pokyčiams fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serhijus Haidajus labai teigiamai reagavo į Oleksandro Syrskio paskyrimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu, taip pat pritarė kitiems personalo pokyčiams Ukrainos kariuomenėje.

Buvęs Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ sakė, kad pasikeitus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybei ukrainiečiai turėtų ruoštis teigiamiems pokyčiams fronte.

„Sakau tai ne todėl, kad esu vertikaliai prezidento komandoje, ne. Tiesiog aš asmeniškai dirbau su O. Syrskiu Luhansko srityje ir pamačiau pokyčius į gerąją pusę jam atėjus“, – sakė pareigūnas.

Be to, Haidajus pritarė Anatolijaus Bargilevičiaus paskyrimui Ukrainos pajėgų Generalinio štabo viršininku. „Labai palankiai vertinu jo pavaduotoją Vladimirą Gorbatiuką, su kuriuo taip pat dirbau savo laiku. Ir gerai priimu Najevo ir Zubaničiaus pašalinimą. Najevo niekada net nemačiau, nors jis buvo mūsų sektoriaus vadovas. Kalbant apie Zubaničių, su jo atėjimu buvo išardyta gerai koordinuota bataliono taktinė grupė. Dėl to patyrėme didžiulių nuostolių, vaikinai pateko į nelaisvę, buvo daug žuvusiųjų. Sugriuvo visas batalionas“, – sakė buvęs Luhansko srities karinės administracijos vadovas.

 

Nebuvo normalaus bendravimo kaip tokio ne tik su regioninių karinių administracijų vadovais, bet ir su karinėmis brigadomis, pabrėžė Haidajus. Artimiausiu metu visi pamatysime teigiamus personalo pokyčių Ukrainos kariuomenėje rezultatus jau frontuose, patikino buvęs karininkas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(343)
(37)
(306)

Komentarai ()

Susijusios žymos: