Paviešinti vaizdai lengvai pasako kodėl JAV nurašo vieną moderniausių savo laivų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-12-05 00:19
Kas čia vyksta? Prancūzai nesugeba modernizuot bažnyčios, libaniečiai sandėlių. Amerikonai matomai irgi darbų saugoje atsilikę.
kionig 2020-12-06 22:08
Žmogiškosios klaidos.. Arba kiekvienam duoti po gesintuvą su grandine ant kojos..
Manobataibuvo2 2020-12-14 08:20
Nelabai tikėtinas "žmogiškosios klaidos" faktorius, kai kaina yra milijardų sekos.
conjurer 2020-12-14 14:42
Na koks skirtumas kokia kaina. Užtenka vieno žmogaus, kuris padarytų klaidą. Užtenka vienos paviršutiniškai pravestos darbų saugos. Pamenu teisėms reikėjo pirmos pagalbos kursą praeiti. Niekas neklausė, atsakymus visiems pasakė per testą. Garantuoju 80% iš ten išėjusių nepamena kaip dirbtinį kvėpavimą daryt.
immortallt 2020-12-14 14:55
80% atveju, net nerodo kaip daryti dirbtinį kvėpavimą, tik pasako, o ką jau kalbėti apie pabandymą
conjurer 2020-12-14 15:23
Tai pabandymą, ir detalų kursą darbas buvo užsakęs. Virš valandos žaidėm, bet buvo žiauriai įdomu, ir viską pamenu. Tik va problema kad tokie geresni kursai prieinami turtingesniems, kurie net nedirba su ugnimi, o darbuotojai kurie gali padegti viską, gauna pigiausią kursą, ir yra prastumiami kad tik greičiau eitų dirbt.
SaMaras 2020-12-14 18:55
O tu tikras, kad po geresnio kurso suteiksi tinkamą pagalbą.. ypač, kaip pats sakai, tokiam žmogui, kuris dirba su ugnimi.. reikia ne tik gelbėti, reikia ir nepabloginti situacijos.. išmokins gaivinti, o ką daryti, jei jam nudegę kvėpavimo takai, arba daryti ar nedaryti širdies masažą jei nudegusi krūtinės ląsta.. nesakau, kad nereikėtų padėti, bet gaivinimas labai plati tema, gydytojai po 10metų mokosi, tada ilgai praktikuojasi ir tai daro klaidas..
Manobataibuvo2 2020-12-14 19:36
Nemažai "reikalavimų ir taisyklių" yra formalizuoti ir beprasmiai. Kaip, pvz., darželinukams draudimas darželyje dainuoti, nes kovidas. Gali tik ploti. Mokykloje šeštaklasiai per sportą sportuoja šokinėdami per virvutę 2 m. atstumais jau porą mėnesių (čia DE). Jei valdžiai tikrai rūpėtų žmonių saugumas, tai pirmą pagalbą visi dar mokykloje laikytų bent porą kartų, o paskui atnaujintų žinias kas kokius 3-5 metus. Ir tam nereikia priverčiamųjų priemonių, užtenka gerų darbų ir sėkmingų išgelbėjimų tikslingos reklamos. Geri darbai užkrečia...
Manobataibuvo2 2020-12-14 19:46
Dėl nieko negali būti tikras. Gali tik kuo geriau pasiruošti. O net jei ir viską mokėsi, ir ant manekenų būsi profas, tai nereiškia, kad kritinėje situacijoje nesupanikuosi ir nesuklysi...
immortallt 2020-12-14 19:56
conjurer, na aš mokiausi eidamas rescue diver kursą. Tai teko ne tik gaivinti, bet pradžioje ir gelbėti skęstantįjį, kuris labai efektyviai skandina tave. Tiek skęstantįjį paviršiuje, tiek teikiant pagalbą narui po vandeniu. Beje, apie pagalbą kitam, tai bazinių dalykų dauguma nemoka. Prieš kokius 5 metus iš Vokietijos su autobusu važiavome, su dabar jau žmona, ir vienam vaikinukui prasidėjo epilepsijos priepuolis. Pradžioje nesupratau kas darėsi, realiai nematęs. Šalia to vaikinuko sėdėjo mergina, nepažįstami. Pastaroji klykdama garsiau nei skerdžiama kiaulė vos ne autobuso lubomis pabėgo iš savo vietos prie lango. Pribėgo antrasis vairuotojas, kuris nežino ką daryti iš viso. Tai išaiškinau, kad traukiam jį lauk iš sėdynės ir guldome ant žemės, ant šono. Tai kol ištraukėme jam kojas iš po sėdynės (atrama kojoms buvo nuleista, už kurios įsitempę raumenys užkabino pėdą), per autobusą visomis kalbomis jau nuėjo, kad epilepsijos priepuolis. Tai iš visų galų pradėjo kišti šaukštus, tušinukus ir pan., kad kišti į burną jam. Tai teko parėkauti normaliai, kad nedarytų nesąmonių. Vairuotojai iš vis buvo pasimetę ką daryti, padėti nori, atsakomybę jaučia - nulis žinių. Tada ir supratau, kad iš tų norinčių padėti ne visada bus naudos, nes dauguma net bazinių dalykų nežino ir tiki mitais, filmais, ar stipriai pasenusia informacija.
conjurer 2020-12-14 21:18
Dėl to reikia, kad dauguma mokėtų suteikti pirmąją pagalbą. Jei iš 5 žmonių mokės 4, tai bent vienas iš 4 nesupanikuos.