O čia tai bent! Tik pasižiūrėkite, kaip T-72B3 tankas sunaikina atskriejančią prieštankinę raketą - kas čia per triukas? (Video)  (3)

T-72B3 toli gražu nebėra jaunas tankas. T-72 tarnauja nuo 1972 metų (ką matote iš pavadinimo), o B3 versija - nuo 2010-ųjų, bet tai tiesiog nėra nauja konstrukcija. Nepaisant to, šis rusiškas tankas dar gali parodyti naujų triukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

T-72B3 yra laikomas trečios kartos pagrindiniu kovos tanku, bet tai tiesiog nėra nauja mašina. T-72 galima atnaujinti, bet pastumti jį arčiau kitos kartos tankų būtų sunku. Nepaisant to, Rusija supranta, kad negali remtis vien „T-14 Armata“ tankais, todėl T-72B3 į atsargą nesiruošia.

Naujame vaizdo įraše, kurį pastebėjo Popularmechanics.com, o publikavo „One Russia“, matoma įdomi T-72B3 demonstracija. Į tanką paleidžiama RPG-7 prieštankinė raketa. Kai ji yra visai arti tanko, ją neutralizuoja „Arena-M“ sistema. Paprastai tariant, „Arena-M“ yra aktyvi šarvų apsauga, kurią valdo radaras. Jis seka link tanko lekiančius užtaisus ir jei kompiuteris nusprendžia, kad jie yra rimta grėsmė, paleidžiamas užtaisas, kuris tarsi ugniasienė apsaugo tanką.

Šiame vaizdo įraše tai galite pamatyti maždaug tiek 25-a minute:

Kodėl ne kartą pabrėžėme T-72B3 amžių? Nes aktyvi šarvų apsauga, kaip „Arena-M“, iš esmės leidžia ilgiau naudoti senesnius tankus. Tokios sistemos kompensuoja šarvų trūkumus, kuriuos galbūt turi kai kurie senesni tankai. „Arena-M“ sistema sveria nedaug daugiau nei toną ir, bent jau teoriškai, atstoja kelias tonas šarvų.

 

Raketšaudžiai yra tikras galvos skausmas visoms tankus naudojančioms šalims. Lengvos nuo peties paleidžiamos raketos gali stipriai apgadinti ar net sunaikinti modernią šarvuotąją techniką. Aišku, „Arena-M“ nėra neįveikiamas priešnuodis, bet tai yra vienas iš tų sprendimų, kurį besiginantys nuo rusiškų tankų turės turėti omenyje.

„Arena-M“, žinoma, nėra unikali (ar pati efektyviausia) sistema - panašius aktyvius šarvų apsaugos sprendimus naudoja ir kitos šalys. Jais saugomi ne tik tankai, bet ir kiti šarvuotos technikos vienetai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(34)
(-24)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: