[Žinios trumpai] Diktatorių advokatas Hagoje pasakė, kaip galima suimti Putiną – Rusija drėbtelėjo savo atsakymą  ()

Sprendimą suimti Putiną turi priimti Hagos tarptautinis teisingumo teismas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hagoje pradėta kalbėti apie Vladimiro Putino arešto orderį dėl Rusijos kariuomenės karo nusikaltimų Ukrainos teritorijoje.

Tai aptariama TSN siužete.

Arešto orderį turi išduoti Tarptautinis Teisingumo Teismas ir jį gauti bus lengviau nei laimėti bylą iš esmės.

Advokatas Aleksandras Knoupas, pastaruosius 20 metų Hagoje gynęs diktatorius ir generolus, apkaltintus genocidu ir nusikaltimais žmoniškumui, netiki, kad V. Putinas bus atvežtas į Nyderlandus be galutinio Rusijos pralaimėjimo.

Jis kalbėjo apie efektyvesnį variantą, kaip „pagauti“ Putiną.

„Vyriausiasis prokuroras, jei yra linkęs manyti, kad buvo įvykdyti karo nusikaltimai ir tai padarė Rusijos kariuomenė ir jos vadovybė, gali prašyti teisėjų išduoti tarptautinį arešto orderį. Pirma, kaltinamajam teismo salėje nebūtina dalyvauti. Be to, tokiam sprendimui priimti reikalinga įrodymų bazė yra nereikšminga, palyginti su pačiu bylos nagrinėjimu“, – aiškino advokatas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Pažymima, kad jei tarptautiniai teisėjai išduos Putino arešto orderį, jį privalės suimti kiekvienoje iš 123 Romos statute dalyvaujančių šalių, todėl Rusijos Federacija taps dar „toksiškesnė“ visam pasauliui.

Kaip anksčiau skelbė UNIAN, tarptautinis teisininkas išreiškė nuomonę, kad po Rusijos karių invazijos į Ukrainos teritoriją okupacinės šalies prezidento Vladimiro Putino šalininkai darys viską , kad jis gyvas nebūtų išvežtas į Hagą.

 

Tuo tarpu Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas netiki, kad V. Putinas galėtų atsidurti karo tribunolo teisiamųjų suole.

Jis tai pareiškė duodamas interviu „Sky News“, praneša Censor.NET.

Žurnalistas paklausė, ar V. Putinas nerimauja, kad gali atsidurti karo tribunolo teisiamųjų suole.

„Ne, nematome tam jokios galimybės“, – sakė Peskovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()