[Žinios trumpai] Atskleista silpnoji rusų tankų vieta - Rusija apie tai žino daug metų, bet niekam nerūpi  (1)

Ar pastebėjote, kaip po taiklių ukrainiečių atakų rusų tankų bokšteliai nuskrenda šalin kaip iššautas šampano butelio kamštis? Tai - Rusijos pajėgų tankų silpnoji vieta


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Washington Post“, bet tai žinoma jau seniai. Rusiški tankai, įskaitant ir T-72, pasižymi įgulai nedraugiška konstrukcija. Pagrindinio pabūklo amunicija yra išdėstyta žiedu tiesiai po bokšteliu. Toks sprendimas pasirinktas dėl sovietinio užtaisymo mechanizmo ypatybių.

Automatinis užtaisymo mechanizmas leido sumažinti rusų tankų dydį ir svorį - nebereikia papildomo įgulos nario, kuris užtaisinėtų pabūklą. Tačiau sovietų inžinieriai amuniciją išdėstė tiesiai po bokšteliu ir aplink įgulos narius. Taigi, taiklus smūgis sukelia grandininę reakciją.

Tiesiai po bokšteliu įvykstantis sprogimas ne tik nepalieka galimybių išgyventi trims įgulos nariams (vadui, vairuotojui ir šaudytojui), bet ir nukelia bokštelį. Moderni vakarietiška prieštankinė ginkluotė buvo sukurta turint šį rusų tankų trūkumą omenyje.

 

Taigi, rusų tankistai sėdi ant amunicijos. Bet kodėl? Atsakymas paprastas - toks mechanizmas yra paprastesnis ir sumažina įgulos narių skaičių. Be to, sovietų ir rusų kariuomenės niekada neskyrė didelio dėmesio savo karių išgyvenimo galimybėms gerinti. Dėl to ir dabar rusai Ukrainoje kariauja naudodami pasenusias kūno apsaugos priemones, nepilnas vaistinėles, gyvybių netausojančią taktiką. Tiesiog karių gyvybės rusų kariuomenėje reiškia mažiau nei, pavyzdžiui, šaudymo greitis. Mamos vis tiek nepyksta, kad jų iš jų sūnų reikalaujama atsidavimo, o mainais net tinkami įrankiai nėra parūpinami.

 

Gaila, bet tuos pačius tankus naudoja ir ukrainiečiai.

Kuo skiriasi vakarietiški tankai? Juos amunicija saugoma atskirame šarvuotame skyriuje, įprastai esančiame bokštelio gale. Ji yra geriau apsaugota (nes nėra prie tarpo tarp bokštelio ir korpuso), o įgula turi geresnes galimybes evakuotis.

(49)
(0)
(49)

Komentarai (1)