[Žinios trumpai] Antrojo fronto nebus: Gruzija bijo net cyptelėti  (1)

Tbilisis nebuvo pakviestas į NATO viršūnių susitikimą, į kurį kur buvo pakviesti Kyjivas ir Kišiniovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruzija nesiruošia pradėti karinės kampanijos, kad atgautų faktiškai Rusijos Federacijos kontroliuojamas teritorijas – Pietų Osetiją ir Abchaziją. Tbilisis taip pat nenori daryti jokių griežtų pareiškimų Maskvos atžvilgiu, kad neužsitrauktų agresoriaus rūstybės.

Tai pareiškė Gruzijos ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis pareiškime, kurį cituoja vietos agentūra „Gruzija Online“.

Skandalingas pareiškimas

„Gruzija jau tris kartus kariavo su Rusijos Federacija ir patyrė didelių nuostolių. 2008 m. rugpjūtį prasidėjęs karas, atnešė niokojančias pasekmes mūsų šaliai, o  mūsų teritorijų okupacija tęsiasi iki šiol. Dabar esame saugūs ir aš garantuoju gyventojams, kad antrojo fronto šalyje nebus“, – interviu žurnalistams sakė Iraklis Garibashvilis.

Taip pat politikas pažymėjo, kad šiurkščiais pareiškimais neverta pykdyti priešo.

Pasuko ne ta kryptimi

Gruzija kaltinama dėl prorusiškos pozicijos karo fone, turtingiausio ir įtakingiausio Gruzijos piliečio Bidzinos Ivanišvilio verslo imperija vis dar klesti Rusijoje. Tuo pačiu metu vis dažniau pasigirsta protesto kalbų prieš šiandieninio Tbilisio karines pozicijas. Galbūt, būtent dėl ​​šios pozicijos Gruzija nebuvo pakviesta į Didžiojo septyneto G7 ir NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, kuris dabar vyksta Vokietijoje, Weissenhasuse.

 

 

„Reuters“ duomenimis, Gruzija nebuvo įtraukta į renginyje dalyvaujančių šalių sąrašą. Bet tarp jų yra „švieži“ kandidatai į NATO – Suomija ir Švedija, o taip pat Ukraina bei Moldova.

Dvišaliai santykiai

 

 

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad konfliktus savo teritorijoje įšaldžiusios Kaukazo šalys – Armėnija ir Gruzija – ketina tapti Rusijos ekonominėmis partnerėmis.

Nors visai neseniai – balandžio viduryje – Gruzijos užsienio reikalų ministras Ilja Darčiašvilis patikino, kad jo šalis neleis Rusijai ignoruoti tarptautinių sankcijų.

Pirmosiomis karo dienomis Tbilisis buvo „sugautas“ bendradarbiaujant su Maskva, tuomet Gruzijos vyriausybė pateikė įvairius pareiškimus Ukrainos užsienio reikalų ministerijai ir Gruzijos piliečiams apie  derybas su agresoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(9)
(12)

Komentarai (1)