[Žinios trumpai] Ekspertai pašiurpę, kaip Rusija elgiasi su fronte sužeistais savo kariais – geležies gabalas kur kas svarbiau  ()

Pranešama, kad Rusijos kariuomenės vadai nusprendžia geriau išsaugoti įrangą, nei išgelbėti Ukrainos mūšio lauke sužeistų karių gyvybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautiniu mastu pasmerkta Kremliaus invazija į Ukrainą vyksta ketvirtą mėnesį, o Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgoms nepavyko pradinėje kampanijoje greitai perimti Rytų Europos valstybės kontrolės. Net kai Putinas gerokai sumažino savo kariuomenės tikslus ir sutelkė dėmesį į Luhansko srities užėmimą rytuose, Rusija ir toliau patiria didelių nuostolių ir nesėkmių.

Šeštadienį invazijos vertinime Karo studijų institutas (ISW) citavo pranešimus, kad Maskvos pajėgų vadovybėje yra „nykstantis karinis profesionalumas“.

„Ukrainos karinės žvalgyba (GUR) pranešė, kad Rusijos vadai bando išsaugoti karinę techniką, uždrausdami vairuotojams evakuoti sužeistus karius arba tiekti atsargas daliniams, kurie per toli pažengė į priekį“.

 

„Atsisakymas rizikuoti įranga, skirta evakuoti sužeistą personalą mūšio lauke, išskyrus ypatingas aplinkybes, yra didžiulis pagrindinių karinio profesionalumo principų pažeidimas. Toks elgesys gali turėti rimtos įtakos moralei ir karių norui kovoti bei rizikuoti susižeisti už savo gynybos linijų“, – aiškinama ISW analizėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()