Praskleidė uždangą – pamatykite, kaip atrodys nacionalinis stadionas (Foto)  ()

„Taip atrodys Nacionalinis stadionas ir Daugiafunkcis kompleksas – turime techninį projektą, statybos darbai prasidės jau pavasarį. Priminsiu, kad dar prieš kelerius metus projektu netikėjo net ir dabartiniai koalicijos partneriai – kandidatai į merus, 2019 m. oponavę Daugiafunkciam kompleksui, o šiandien naudojantys politinei reklamai. Jau tada sakiau, kad stadionas bus“, – šia vilniečių itin laukta žinia pasidalijo sostinės meras Remigijus Šimašius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbė „MadeinVilnius“, Vilniaus miesto savivaldybės ir koncesijos sutartį įgyvendinančios UAB „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ atstovai bei UAB „Cloud architektai“ baigė projektavimo darbus ir pristatė Daugiafunkcio komplekso techninį projektą šalies Vyriausybei.

Pagal koncesijos sutartį su investicijų bendrove „BaltCap“, šalia prekybos centro „Akropolis“ Vilniuje bus statomas daugiafunkcis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat suplanuoti sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5916 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Nacionalinio stadiono sostinės Šeškinės rajone projektavimas prasidėjo 1985 m., o pačios statybos – 1987 m. Tačiau jau 1993 m. statybos darbai buvo nutraukti. 2008 m. projektui buvo skirta dar 33,6 mln. eurų, tačiau statybos darbai nutrūko ir tą kartą.

 

 

Nacionaliniame stadione suprojektuoti trys antžeminiai aukštai ir patalpos rūsyje. Bendrasis stadiono plotas – 15,9 tūkst. kvadratinių metrų.

Pastato rūsyje įsikurs sporto muziejus, žaidėjų patalpos ir žiniasklaidos zona. Pirmame aukšte veiks įprastos ir VIP žiūrovų zonos bei komercinė zona, kurioje žiūrovus aptarnaus įvairios maitinimo įstaigos. Antrajame pastato aukšte bus išsidėstęs VIP žiūrovų zonos tęsinys, trečiame – pagalbinės ir administracinės patalpos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()