Jokių specialiųjų efektų ar dekoracijų: aplankyti kviečia turbūt įspūdingiausi žmogaus rankomis sukurti urvai (Video)  ()

Daugelis turi savo mylimą hobį: vieni renka pašto ženklus, kiti žaidžia krepšinį, tačiau vienas žmogus pastaruosius 25 metus praleido formuodamas milžiniškus urvus Naujosios Meksikos dykumoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tai nėra eilinis atsiskyręs pamišėlis – Ra Paulette tiesiog myli tai, ką daro. Kiekvienas urvas ar jų sistema yra tikras amerikiečio vaizduotės stebuklas, todėl nenuostabu, kad šie darbai jau spėjo sulaukti ir tarptautinio pripažinimo.

Didžiąją savo gyvenimo dalį, vyruko iš Naujosios Meksikos darbas buvo nepastebėtas, kol galiausiai juo susidomėjo dokumentinių filmų režisierius ir trejus metus fiksavo jo darbą.

Kiekvienas kvadratinis centimetras buvo apdirbtas vos vieno žmogaus rankomis. Daugelis Paulette urvų buvo dailinami ištisus metus, o vienam iš jų prireikė net 900 valandų intensyvaus darbo.

Savo darbais vyras nori sukurti pakylėjimo jausmą tiems, kurie jo urvus aplanko. Iki šiol Paulette, yra iškasęs apie tuziną urvų. Idėja kilo, kai vietos gyventojai panorėjo turėti „ką nors ypatinga apylinkių kalnuose“. Tačiau vienu projektu Paulette darbai neapsiribojo – jis net sukūrė urvus su tekančiu vandeniu ir elektra, o 2 iš jo darbų JAV rinkoje šiuo metu yra vertinami po 1 mln dolerių.

Tačiau labiausiai stebinantis dalykas yra tai, kad Paulette ima vos 12 dolerių per valandą, kai dekoruoja urvus paprastiems žmonėms.

Neabejotina, kad šis vyras tikrai surado savo gyvenimo aistrą ir, regis, jau 67 metų amžiaus sulaukęs amerikietis nė neketina sustoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()