Sugriauti 7 didžiausi kavos mitai. Mokslininkas skelbia įrodymus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-02-20 21:17
Stiprią priklausomybę sukeliantis produktas, pasižymintis vidurius laisvinančia funkcija, nuotaikos ir energijos šuoliais. Nėr taip blogai kaip alkoholis, bet sakyčiau už žolę blogiau
bahuriux 2024-02-20 21:26
Šiaip gamintojai visada nurodo iš ko susideda kavos mišinys ar pupelės, pvz jei rašo robusta tai bus š skonio, jei rašo ground caffe arabica, greičiausiai bus mažas procentas arabikos ir didelis robustos ir pusiau š skonio, jei rašo 100% arabica, tai tą ir reiškia. Dar reikia atkreipti dėmesį į tai kaip stipriai, ar nestipriai skrudinta, čia skonio reikalas. Su kava yra viena problema, kad ir su labai gera ir skania kava. Susirandi skanią kavą prie skonio pripranti ir nebesupranti ar ji skani, ar tik šiaip sau, bet kai paragauji kitur kavos supranti kad tavo kava labai skani palyginus, bet namie vėl nebejauti savo mėgstamos kavos skonio. Aš pamainau kartais pupelių paruošimo būdą, būna ten creme ir visokių kitokių, tai tam kartui kol vėl pripranti ir nejauti skonio.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-02-20 21:38
Čia visiems narkotikams šita "problema" galioja
pirmas 2024-02-21 11:35
gana padrikas straipsnis, gal ir ne DI, nžn...
VytautasM 2024-02-23 09:47
Autorius galėjo "sumušti" ir 8 -ą mitą. Kad robusta yra kavos rūšis. Sakyti, kad ir arabika, ir robusta yra kavų rūšys tai tas pat, kas sakyti, kad slyvos ir Žagarės vyšnios yra kaulavaisių rūšys. Iš tikrųjų slyvos ir vyšnios yra kaulaviasių rūšys (tarkime), o Žagarės vyšnia yra vyšnių veislė. Canephora šiame kontekste yra "Vyšnia", o "robusta" - "Žagarės vyšnia". Robusta techniškai nėra kavos rūšis.