[ŽT] „Asmeniškai perspėtas Scholzas.“ Europoje dideli pasikeitimai. Kas nutiko  ()

Šalies vadovo retorika labai pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidento Emanuelio Macrono, kuris pripažino galimybę siųsti Vakarų karius į Ukrainą, pareiškimai tapo tikra informacine bomba.

Tokia Prancūzijos vadovo retorika smarkiai kontrastuoja su palyginti neseniai jo išsakytais pareiškimais, kai jis perspėjo nežeminti Rusijos ir ragino „išlaikyti atvirus diplomatinius kanalus su Putinu“.

Laikraštis „The Telegraph“, remdamasis savo šaltiniais Prancūzijos prezidentūroje ir Vokietijos parlamente, teigia, kad viena iš pastarųjų Prancūzijos prezidento pasisakymų priežasčių yra jo noras tapti dominuojančiu lyderiu Europoje. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Saulės panelės + išmanūs LED šviestuvai + trimeriai + 3D spausdintuvai ir graviruokliai (Video)
3990 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 20W sulankstoma, portabili saulės panelė

2) „FlashFish“ - 18V 60W sulankstoma, portabili saulės panelė

3) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

4) „Artillery Sidewinder X3 Pro“ - ypatingai geros kainos, ką tik pristatytas 3D spausdintuvas

5) 88VF 1000W akumuliatorinis trimeris - su 2 baterijomis, įkrovikliu ir gausa priedų

6) „TWOTREES TTS-55 Pro“ - lazerinis graviruoklis

Išsamiau

Straipsnyje teigiama, kad E. Macronas kruopščiai rengė savo pareiškimą dėl galimo karių siuntimo, siekdamas pasisavinti Europos strateginio lyderio vaidmenį Ukrainos atžvilgiu. Šaltiniai Prancūzijos administracijoje pažymi, kad likus dviem dienoms iki šio pareiškimo E. Macronas apie savo ketinimus įspėjo Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą. 

 

Prancūzijos prezidentas siekia ne tik lyderystės Europoje, bet taip pat nori būti laikomas regiono lyderiu pasauliniu mastu,  ypač prieš JAV prezidento rinkimus, kuriuos gali laimėti Donaldas Trumpas, grasinantis NATO sąjungininkams atsisakymu įgyvendinti kolektyvinės gynybos principą. Be to, Prancūzijos vadovas siekia „strateginio netikrumo“ konfrontacijoje su Rusija. Jis mano, kad geriau priversti  Putiną spėlioti, nei leisti patikėti, kad Ukrainai bus leista pralaimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(11)
(143)

Komentarai ()