Kinai „TikTok“ neatiduoda. Verčiau jau užblokuos  ()

Kinijos vyriausybė kritikavo JAV dėl jos pastangų priversti „TikTok“ savininkę parduoti socialinį tinklą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-18 Kinai „TikTok“ neatiduoda. Verčiau jau užblokuos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija mano, kad blokuoti socialinį tinklą JAV yra geriau nei parduoti.

Apie tai kovo 15 d., remdamasis šaltiniais, pranešė „The Wall Street Journal“.

Kaip pažymėta laikraštyje, Pekinas „ByteDance“ įmonei palieka keletą galimybių. Žurnalistai taip pat priminė, kad Kinijos prekybos ministerija paragino JAV nustoti „slopinti socialinį tinklą“ šalyje. Tuo pat metu Kinijos vartotojai teigia, kad JAV esą bando pavogti verslą arba atkeršyti už tai, kad „Facebook“, „Twitter“ ir kitos amerikietiškos paslaugos Kinijoje nepasiekiamos.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2134 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

WSJ pridūrė, kad, pasak ekspertų, JAV vyriausybė iškels savo „nacionalinį orumą“ aukščiau už „ByteDance“ bendrovės interesus.

„TikTok“ teigia, kad JAV Atstovų rūmų įstatymo projektas dėl socialinio tinklo uždraudimo šalyje yra „nekonstitucinis“ ir tvirtina, kad šios paslaugos Kinija nekontroliuoja.

Kovo 13 dieną tapo žinoma, kad dauguma JAV Kongreso Atstovų rūmų narių palaikė įstatymo projektą, kuris uždraustų programėlių parduotuvėms platinti „TikTok“, nebent jos savininkė iš Kinijos atsisakytų nuosavybės teisės į platformą.

 

Anksčiau JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė esantis pasirengęs pasirašyti įstatymą, kuris apribotų „TikTok“ socialinio tinklo darbą JAV.

„ByteDance“ suteikta 180 dienų „TikTok“ parduoti. Jei taip neatsitiks, „Apple“ ir „Google“ programų parduotuvės turi pašalinti „TikTok“ ir apriboti jau įdiegtų programėlių, taip pat internetinės programėlės versijos, darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: