„Jis prašė 9 invazijos dieną.“ Neįtikėtinas pažeminimas Putinui. Ką atskleidė Scholzas  ()

Šiuo klausimu „svarbu elgtis išmintingai“.


O. Scholzas
O. Scholzas
© Frank Schwichtenberg, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Olaf_Scholz_-_Global_Citizen_Festival_Hamburg_03.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas nemato prasmės atnaujinti dialogą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kol karas Ukrainoje tęsiasi. „Tageszeitung“ leidinio paklaustas, kada toks kontaktas taps įmanomas, vokiečių politikas atsakė: „Kai Rusija supras, kad taika pagal nurodymą negalima, ir V. Putinas nutars, jog jam reikia nutraukti karą ir išvesti kariuomenę“.

O. Scholzas prisiminė, kad paskutinį kartą V. Putinui skambino 2022 metų gruodį. Pasak kanclerio, pokalbiai yra prasmingi, kai jie tikrai gali paveikti situaciją, tačiau dabar viskas rodo Kremliaus nenorą baigti karą, todėl Vokietijai „ilgą laiką teks tiekti ginklus ir amuniciją Ukrainai“. O. Scholzas pabrėžė, kad rems Kyjivą tol, kol reikės.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4288 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

„Negalime sutikti, kad valdžia suteikia teisę [daryti bet ką]. V. Putinas nori jėga perkelti sienas. Taigi jis kelia grėsmę visai pasaulinei tvarkai Europoje. V. Putinas savo straipsniuose ir kalbose įrodinėjo, kad Baltarusija ir Ukraina nėra nepriklausomos valstybės, o priklauso Rusijai. Mes visi turėjome tai suprasti pažodžiui“, – sakė O. Scholzas.

Anot jo, Rusija kariauja „imperialistinį karą Ukrainoje, ir jai negalima leisti laimėti“. Kartu O. Scholzas pažymėjo, jog šiuo klausimu „svarbu elgtis išmintingai“. „Štai kodėl aš derinu savo tvirtą paramą Ukrainai su politika, kuri užkerta kelią karui tarp Rusijos ir NATO“, – pridūrė jis.

Anksčiau O. Scholzas sakė, kad V. Putinas prašė pripažinti Krymą Rusijos teritorija devintą pilnos invazijos į Ukrainą dieną. Pasak kanclerio, Kremliaus vadovas jam telefonu papasakojo apie savo požiūrį į situaciją ir išsakė kompromiso variantus, nurodydamas Ukrainos „demilitarizavimo ir denacifikacijos“ poreikį.

 

Iš viso nuo karo pradžios O. Scholzas ir V. Putinas telefonu kalbėjosi 11 kartų, iš jų tris kartus trišaliu formatu, dalyvaujant Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui. Anksčiau Vokietijos kancleris pasisakė prieš konflikto Ukrainoje įšaldymą, kuris leistų Rusijai išlaikyti savo teritorinius laimėjimus.

RF tarybos narys Aleksejus Puškovas pavadino „geopolitine fantazija“ O. Scholzo iškeltą sąlygą tiesioginiams ryšiams su V. Putinu atnaujinti. „Jei prieš dvejus metus tokius teiginius buvo galima paaiškinti Vakarų arogancija ir neteisingu jėgų pusiausvyros bei karinių veiksmų perspektyvų vertinimu, tai dabar jie net neturi tokio menko pagrindo. Visa įvykių eiga – tiek ekonomikoje, tiek politikoje, tiek karinėje sferoje – prieštarauja tam, ko tikisi O. Scholzas. Tikiu, kad pokalbis su V. Putinu, apie kurį jis kalba, niekada neįvyks“, – rašė senatorius.

 

Rusijos vadovybė ne kartą yra pareiškusi, jog yra pasiruošusi taikos deryboms su Ukraina tik atsižvelgdama į „realijas vietoje“, pabrėždama, kad neketina grąžinti okupuotų teritorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()