Rusija neteko 87%. Putinas prarado 211 000 000 000. Kas vyksta?  ()

Jei prezidentas Vladimiras Putinas nebūtų pradėjęs karo, Rusijos ekonomika būtų galėjusi būti 5% didesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dveji karo su Ukraina metai Rusijai kainavo 211 milijardų dolerių (19,5 trilijono rublių). Mes kalbame apie karių aprūpinimo, dislokavimo ir išlaikymo išlaidas puolimo operacijoms vykdyti, sakė aukštas JAV Gynybos departamento pareigūnas, praneša „Reuters“.

Be to, Rusija prarado daugiau nei 10 milijardų dolerių dėl atšauktų ar atidėtų ginklų pardavimų. Iš viso invazija į Ukrainą kainavo 1,3 trilijono dolerių, atsižvelgiant į prarastą šalies ekonomikos augimą, kurio buvo tikimasi iki 2026 m., pažymėjo Pentagonas.

Jei prezidentas Vladimiras Putinas nebūtų pradėjęs karo, Rusijos ekonomika būtų galėjusi būti 5% didesnė, anksčiau pabrėžė JAV iždas. Pati invazija ir vėlesnė Ukrainos teritorijų okupacija „prisidėjo prie spartaus sąnaudų augimo, rublio nuvertėjimo, padidėjusios infliacijos ir įtampos darbo rinkoje, atspindinčios darbo jėgos praradimą“. Apskritai, karo, Vakarų sankcijų ir Maskvos atsakomųjų veiksmų derinys sukelia „didelę ekonominę įtampą“ Rusijoje, nurodė departamentas.

Gruodžio pabaigoje Rusijos finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas pareiškė, kad biudžete pinigų pakanka finansuoti karui. Anot jo, skirtos lėšos leis fronte atlikti „visas pagrindines užduotis“. Vyriausybė į 2024 metų biudžetą įtraukė rekordines nuo sovietinių laikų išlaidas gynybai: jos sudarys 10,775 trilijonus rublių, arba 29,5% visų išlaidų. Palyginti su šiais metais, kariuomenės ir ginklų gamybos finansavimas padidės 70 proc., o lyginant su prieškariniais 2021 m. – patrigubės.

 

 

Pentagono pareigūnas taip pat įvertino kariuomenei padarytą žalą. Anot jo, Rusijos nuostoliai dėl žuvusiųjų ir sužeistųjų siekė 315 tūkst. žmonių. Tai yra apie 87% personalo, kurį Rusijos gynybos ministerija turėjo prieš pradedant plataus masto invaziją 2022 m. vasario mėn.

 

 

Panašų skaičių JAV žvalgyba nurodė gruodžio viduryje. Vasario 2 d. „Mediazona“ ir BBC Rusijos tarnybos žurnalistams pavyko patvirtinti beveik 43,5 tūkst. Rusijos kariškių žūtį. Ukrainos pajėgos taip pat sunaikino arba apgadino daugiau nei 20 Rusijos karinio jūrų laivyno laivų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()