„Tai lemiamos akimirkos.“ Situacija Ukrainoje tapo kritinė. Kas vyksta (Video)  ()

„Rusai puola keliomis kryptimis ir galbūt jau beveik per vėlu“, – perspėjo R. Sikorskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl amunicijos tiekimo Ukrainai pažangos nėra, sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis po Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje. Jis pabrėžė, kad „padėtis Ukrainoje darosi dramatiška“.

R. Sikorskis sakė, kad nuotolinio susitikimo metu kalbėjo Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas. „Jis kreipėsi dėl kuo skubiausio šaudmenų tiekimo. Apgailestauju, kad šiuo klausimu taip pat nėra pažangos. Yra šalių, kurios vis dar blokuoja specialios Ukrainos gynybos finansavimo linijos nustatymą Europos taikos fonde (EPF), o kitų amunicijos tiekimo finansavimo šaltinių nėra“, – aiškino Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Situacija Ukrainoje darosi dramatiška. Kreipiausi, kad sprendimas būtų priimtas pagal Ukrainos ministro kreipimąsi. Kaip žinome, Avdijivka jau krito, rusai puola keliomis kryptimis ir galbūt jau beveik per vėlu“, – perspėjo R. Sikorskis.

R. Sikorskis sakė, kad šiemet turėtume priimti Europos taikos fondą ir iš šio fondo nupirkti pakankamai ar bent kuo daugiau raketų kovai Ukrainoje. „Deja, šiandien dėl to neapsisprendėme. Todėl manau, kad tai nebuvo sėkminga“, – pridūrė jis.

 

Lenkijos diplomatijos vadovo buvo paklausta dėl Čekijos prezidento Petro Pavelo žodžių, kuris Miuncheno saugumo konferencijoje sakė, kad Čekija rado užsienio šaltinių, kad gautų artilerijos šaudmenis, kurie galėtų būti pristatyti į Ukrainą.

Kaip žurnalistams teigė R. Sikorskis, ši tema iškilo susitikime Briuselyje, taip pat dvišalėse derybose. „Tai tam tikra nauja situacija, nes iki šiol manėme, kad raketų nebėra. Pasirodo, yra ne tik raketų, bet ir jų gamybos galimybės. Trūksta sprendimo išleisti lėšas pirkimui ir gamybai. Deja, jo nėra,“ – pažymėjo ministras.

Čekijos žiniasklaidos teigimu, P. Pavelas paskelbė, kad Čekija žino, kur gauti pusę milijono 155 mm sviedinių ir 300 000 vnt. 122 mm. 155 mm artilerijos sviediniai Šiaurės Atlanto aljanso šalyse laikomi standartizuota amunicija. Taigi, jie naudojami, pavyzdžiui, posovietinėse haubicose.

 

R. Sikorskis sakė, kad per užsienio reikalų ministrų susitikimą Rusijos opozicionieriaus našlė Julija Navalnaja kreipėsi dėl sankcijų Rusijai įvedimo dėl jos vyro mirties. Jis pažymėjo, kad palaiko šį reikalavimą, kaip ir keli kiti ministrai. „Tai naujas klausimas, duokime šalims laiko apmąstyti“, – pridūrė jis.

Paklaustas, kada galėtų būti taikomos tokios sankcijos, jis atsakė, kad šiuo klausimu laiko gaišti negalima. „V. Putinas leido ar įsakė nužudyti A. Navalną per Miuncheno saugumo konferenciją. Atrodo, kad jam nerūpi politinės pasekmės. Situacija pradeda darytis tikrai rimta“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()