[ŽT] „Vieni geriausių. Idealūs žvalgai.“ Iš Kanados atkeliauja neįkainojama parama (Video)  (6)

Kanados gynybos ministerijos vadovas Billas Blairas paskelbė, kad Kijevui neatlygintinai bus perduota 800 dronų „SkyRanger R70“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados gynybos ministerijos vadovas Billas Blairas paskelbė, kad Kijevui bus neatlygintinai perduota 800 dronų „SkyRanger R70“, kurie turėtų padėti Ukrainai kare su Rusija. Bendra dronų vertė – 95 milijonai Kanados dolerių. „Reuters“ praneša, kad tai Kanados finansinės pagalbos, apie kurią pranešė ministras pirmininkas Justinas Trudeau, dalis.

Blairo teigimu, šie bepiločiai orlaiviai yra labai veiksmingi kaip žvalgybiniai dronai, galintys užfiksuoti taikinį dideliu atstumu. Iki šiol tai yra vieni geriausių Kanadoje pagamintų bepiločių orlaivių. Jie gali atskirti transporto priemonę nuo gyvo žmogaus net esant blogam orui. Sutartyje numatyta, kad dronus remontuos ir prižiūrės Kanados pusė. Pirmoji partija Ukrainą turėtų pasiekti pavasarį.

„SkyRanger R70“ specifikacijos: sveria iki 5 kg; gali gabenti įvairias kameras, amuniciją, vandenį ir t. t.; greitai išardomas ir surenkamas; labai efektyvus žvalgyboje; skrydžio trukmė - iki 40 minučių; ryšio nuotolis – apie 5 km.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(1)
(116)

Komentarai (6)