„Tai – neišvengiama.“ Lukašenka įsakė visiems baltarusiams ruoštis karui. Kas vyksta  ()

Lukašenka paragino „protiškai ir strategiškai“ ruoštis Trečiajam pasauliniam karui. Jis taip pat teigia, kad Minską bandoma įtraukti į Vakarų ir Rytų konfrontaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentu save laikantis Aleksandras Lukašenka susitikime su nacionalinio saugumo sistemos valdžios organų vadais paragino „ir protiškai, ir strategiškai“ ruoštis Trečiajam pasauliniam karui, pabrėždamas pagrįstą baimę dėl jo galimybės.

„Mums nereikia karo, todėl turime būti jam pasiruošę tiek protiškai, tiek strategiškai. Kalbant apie akimirkos rimtumo suvokimą – atmeskime visas iliuzijas apie galimybę diplomatiškai išspręsti pasaulinį konfliktą. Tarptautinė teisė taip pat negali sumažinti įtampos“, – sakė Lukašenka.

Jis atkreipė dėmesį į didėjantį karštųjų taškų skaičių pasaulyje ir karinės jėgos, kaip problemų sprendimo metodo, sugrįžimą.

„Suomijos, o dabar ir Švedijos įstojimas į NATO yra kitas plėtros į rytus etapas. Jie į Aljansą įtrauks Bosniją ir Hercegoviną, Moldovą, Sakartvelą ir Serbiją. Ir visa tai bus pagal Ukrainos scenarijų“, – sakė neišrinktas Baltarusijos prezidentas. Anot jo, į šį karą norima įtraukti ir Minską. Lukašenka baiminasi, kad Baltarusiją bandoma paveikti, kad jos „karinė-politinė orientacija būtų pakeista į provakarietišką“.

 

„Iš tikrųjų esame užsitęsusios didelės karinės-politinės krizės epicentre, naudojant senus kaip pasaulis bauginimo metodus. Prognozės nuvilia. Vakarų apetitas ir aktyvumas tik didės“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(36)
(-33)

Komentarai ()