Lukašenka paskelbė sprendimą. Ginklai gatvėse  ()

Aleksandras Lukašenka antradienį paragino uniformuotas tarnybas siųsti ginkluotus patrulius į Baltarusijos miestų gatves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Reuters“. Teigiama, kad tokį Baltarusijos prezidento sprendimą paskatino susirūpinimas piliečių saugumu.

Antradienį Aleksandras Lukašenka paprašė uniformuotų tarnybų į Baltarusijos miestų gatves siųsti ginkluotus patrulius. Apie šį sprendimą jis pranešė per susitikimą su aukščiausiais Baltarusijos saugumo organų atstovais.

A. Lukašenka pabrėžė, kad, nepaisant sumažėjusio nusikalstamumo Baltarusijoje, šaliai gresia „ekstremistinio pobūdžio“ nusikaltimai. Savo kalboje jis kreipėsi į Baltarusijos vidaus reikalų ministeriją, KGB, specialiąsias tarnybas ir prokuratūrą, įspėdamas, kad jos privalo kontroliuoti padėtį.

[Vokietija] 2 kartus pigiau nei Lietuvoje buitinis aliejaus spaudimo presas: šaltas ir karštas spaudimas,℃ valdymas, 820W galia ir didelis našumas - ribotas kiekis („RG-312“)
6820 3

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Žmonės turi jaustis saugūs namuose, darbe, gatvėje, bet kuriuo paros metu. Mūsų patruliai turi būti gatvėse. Patruliai turi būti ginkluoti šaulių ginklais, bent jau pistoletais“, - sakė jis.

Jis pridūrė, kad šalis turi sutelkti dėmesį į teisėtvarkos palaikymą.

A. Lukašenka, kuris nuo 1994 m. nepertraukiamai eina Baltarusijos prezidento pareigas, atvirai remia Rusijos karą prieš Ukrainą. 2022 m. vasarį jis leido Maskvai pradėti puolimą iš jo šalies teritorijos. Praėjusiais metais jis taip pat sutiko, kad jo šalyje prie Rusijos vakarinės sienos būtų dislokuoti Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai.

 

Pastarosiomis savaitėmis A. Lukašenka pranešė apie kelių Ukrainos ir Baltarusijos diversantų sulaikymą abiejų šalių pasienyje. Šie veiksmai buvo vykdomi kaip „antiteroristinės operacijos“ dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(2)
(24)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: