„Nando droid“ renka paramą Ukrainai ir gamins FPV dronus  ()

Su Ukraina glaudžiai bendradarbiaujanti, dronais žemės ūkiui prekiaujanti ir jų paslaugas siūlanti įmonė „Nando droid“, imasi iniciatyvos surinkti 10 000 eurų paramą specialiai pritaikytiems FPV dronams vystyti ir gaminti. Šios lėšos bus panaudotos FPV dronų gamybai, kurie bus atitinkantys specifinius Ukrainos kariuomenės poreikius. Įmonės tikslas – pradžioje pagaminti ir perduoti bent 10 tokio tipo dronų. Vėliau įmonė planuoja nuolat vystyti ir gaminti FPV dronus, kurių pritaikymas galimas ne tik karo, bet ir šalies gynybos, žvalgybos viešojo saugumo institucijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Padėtis Ukrainoje jau antrus metus išlieka itin įtempta. Šalis yra nuolat ne tik puolama priešų kariuomenės, bet ir apšaudoma tolimojo nuotolio raketomis. Ukrainiečiai labai plačiai naudojo agro dronus savo žemės ūkio veikloje iki karo, o dabar dronai yra viena pagrindinių priemonių kovoti prieš agresorę. Būtent Ukrainoje mūsų seserinei įmonei „Nando“, kuri aktyviai dirba ten, gimė mintis atvežti agro dronus į Lietuvą ir pradėti edukuoti mūsų ūkininkus apie jų panaudojimo sritis ir naudas. Į Lietuvą buvome pasikvietę agro dronų specialistus iš Ukrainos, kurie padėjo 

startuoti su šia veikla. Jaučiamės dėkingi Ukrainai, todėl tokiu būdu nusprendėme prisidėti prie jų sekmės kare, kuria mes neabejojame“, – pasakoja „Nando droid“ vadovas Mykolas Treigys.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3626

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Nando droid“ seserinė įmonė „Nando“, kurianti ir gaminanti aukštos pridėtinės vertės mikrobiologinius produktus ir cheminius priedus žemės ūkiui bei pramonei, simbolinį dovanų čekį su pažadu skirti FPV dronus, padovanojo Ukrainoje didžiausio agro srities renginio „Refarm“ metu. 

„Nors Ukrainoje vyksta intensyvūs karo veiksmai, tačiau didelis dėmesys skiriamas ir žemės ūkiui – domimasi tvaraus ūkininkavimo sprendimais, naujausiomis technologijomis, produktų efektyvumu. Esant itin žemoms grūdų kainoms ir aukštoms trąšų kainoms, sudarome naujausiais agrotechnologijas ūkininkams, leidžiančias tvariau ir ekonomiškiau ūkininkauti“, – komentuoja „Nando“ globalių pardavimų vadovas Liudvikas Babaliauskas. 

 

„FPV dronai karo lauke naudojami kaip ginklai – nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų kainuojantis prietaisas priešui gali padaryti žalos už milijonus. Tikime, kad ši parama bus didelis žingsnis tolimesniam bendradarbiavimui, kuriant dronus Lietuvoje ir juos tiekiant į Ukrainą, o taip pat atliepiant Lietuvos poreikius kurti dronus gynybai ir žvalgybai šalies viešojo saugumo institucijoms. Mūsų komanda turi reikiamą patirtį šioje srityje, tad artimiausiu metu tikimės užtikrinti Lietuvoje pagamintų dronų tiekimą abiems šalims. Norintys prisidėti prie šios paramos kviečiami susisiekti,“ – ragina M. Treigys. 

 

UAB „Nando droid“ tiekia dronus pardavimui, jų paslaugas bei pilotų ruošimą žemės ūkio sektoriui. Baltijos regione įmonė oficialiai atstovauja „DJI agriculture“ dronus. Teikiant dronų paslaugas ir pardavimus šiame regione užtikrinamos ir dronų serviso paslaugos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()