To dar nedarė jokia šalis. Stulbinanti žinia apie F-16  ()

Ukraina skubiai pereina prie vakarietiškų naikintuvų F-16 ir jokia kita pasaulio šalis to nėra dariusi anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas interviu „Ukrinform“ papasakojo apie tai, kaip Ukraina ruošiasi naudoti F-16 naikintuvus. Manoma, kad jie per artimiausius kelis mėnesius pradės saugoti Ukrainos dangų. Ukraina iki šiol pasikliovė sovietiniais naikintuvais, kurie ne tik yra seni (F-16 irgi nėra visai jauni), bet ir tiesiog visiškai kitokie. Perėjimas prie vakarietiškų naikintuvų, kurie turi žymiai platesnes galimybes, nėra lengvas, o Ukraina tai turi padaryti daug greičiau nei bet kuri šalis anksčiau.

„Perkvalifikuojami pilotai, pritaikoma infrastruktūra, daromos kai kurios laikinos pastogės, kai kur tobulinamas kilimo ir tūpimo takas. Karo sąlygomis negalime sukurti didelės infrastruktūros F-16 naikintuvams, pagal NATO šalių reikalavimus, bet lėktuvai jau gali skraidyti ir tomis sąlygomis, kurias turime. Dabar niekas tiksliai nežino, kada Ukraina turės F-16. Tikimės kuo greičiau. Norėčiau pastebėti, kad Ukraina pereina prie F-16 ypatingai greitai, kaip to nedarė jokia kita pasaulio šalis“, – pažymėjo Jurijus Ihnatas.

[PAPILDYMAS rekordine kaina+Vokietija] Geriausios kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai (Video, „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“)
4365 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Jis nuslopino lūkesčius, kad po F-16 pasirodymo Ukraina iš karto pasieks pergalę. „Jūs suprantate, kad pirmiausia atvyks nedidelė pilotų grupė ir pradės dirbti danguje. Žinoma, Rusija į tai atitinkamai reaguos. Tačiau pilotų rengimo ir jų grupės didinimo Ukrainoje procesas vyks palaipsniui. Iš karto mums neduos 40, 70 ar 120 lėktuvų“, – pabrėžė Ukrainos oro pajėgų atstovas.

 

Jis pridūrė, kad mokymų procesas tęsiasi. Šiandien Ukrainos F-16 pilotai skraido su instruktoriais. „Ukrainos pilotai turi puikiai įvaldyti techniką ir galėti skristi savarankiškai, be instruktorių. Vykdomi mokomieji skrydžiai. Jie studijuoja taktinius metodus, kad pirmiausia galėtų perimti oro taikinius. Tai – daugiafunkcis orlaivis, todėl ateityje turėsime treniruotis smūgiuoti ir antžeminiams, ir į paviršiniams jūriniams taikiniams. Mūsų pilotai tai daro greituoju būdu, nes perkvalifikavimo kursas įprastai trunka 2 metus. Mes tai darome daug greičiau“, – sakė jis.

Ihnatas pabrėžė, kad Ukraina turi aiškų veiksmų planą, pagal jį rengiami pilotai ir techninis personalas orlaivių priežiūrai.

(62)
(0)
(62)

Komentarai ()