Visiškai slapta. „Brimstone“ juda į Ukrainą (Video)  ()

Ukrainai skirtos „Brimstone“ raketos buvo gabenamos į neįvardytą aerodromą, tolimesnis karinės pagalbos maršrutas neatskleidžiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK paskelbė kelių šimtų prieštankinių raketų „Brimstone“ gabenimo vaizdo įrašą. Apie tai „X“ pranešė JK gynybos ministerija.

JK gynybos ministras Grantas Shappsas šiandien (vasario 22 d. – red.) paskelbė, kad JK Ukrainos gynėjams perduoda dar 200 prieštankinių raketų „Brimstone“, kaip dalį savo naujausios karinės pagalbos Ukrainai paketo.

„Ši pagalba atlieka lemiamą vaidmenį stabdant Rusijos veržimąsi“, – pabrėžė gynybos departamentas.

Vaizdo įraše buvo parodyta, kaip Ukrainai skirtos „Brimstone“ raketos buvo gabenamos į neįvardytą aerodromą, tolimesnis karinės pagalbos maršrutas neatskleidžiamas.

Britų pajėgos naudojo „Brimstone“ raketas Afganistane ir Libijoje, jos dažniausiai buvo paleidžiamos iš reaktyvinių lėktuvų.  „Brimstone“ su tandemine kovine galvute sveria 49 kg, jos ilgis – 1,8 m, skersmuo – 18,8 cm.  Iš pradžių raketos buvo sukurtos naudoti pagal principą „paleisk – pamiršk“. Tam jose buvo sumontuotos pačios nusitaikančios galvutės su milimetrinių bangų radaru, rašo „Defense Express“.

 

Karo Afganistane patirtis lėmė, kad „Brimstone“ buvo papildomai pridėtas lazerinis valdymas, nes pagal karo veiksmų taisykles buvo reikalaujama, jog operatorius dalyvautų raketos panaudojimo metu.

Kelios raketos gali būti ore vienu metu ir sunaikinti tam tikrus taikinius skrisdamos skirtingomis trajektorijomis, optimalia tvarka ir pažeidžiamiausiose vietose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: