„Dar viena tokia Avdijivka ir Putinui nebeliks kariuomenės“  ()

Aktyviosios fazės metu Rusija neteko 47 000 karių per puolimą prieš vieną miestą. Avdijivka buvo forpostas, kuris sulaikė, sutraiškė ir nusausino Rusijos rezervus bei išteklius. Ir tai tęsėsi 10 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dar viena tokia Avdijivka ir Putinui nebeliks kariuomenės“, – apie Rusijos nuostolius kalbėjo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Taurijos operatyvinės ir strateginės karių grupės atstovas Dmytro Lichovijus papasakojo apie karių išvedimą iš Avdijivkos.

„Rusija už Avdijivką turėjo sumokėti didelę kainą, o priešas ir toliau patiria nuostolius“, – sako jis.

Lichovijus pažymėjo, kad buvo Volodymyro Zelenskio ir vadovybės vertinimų, jog Rusija turėjo didelį pranašumą paskutiniame operacijos Avdijivkoje etape, todėl ši operacija baigėsi taip, kaip baigėsi.

„Net ir tokiomis sąlygomis galima sakyti, kad šiandien, kaip sako mūsų kariai, „dar viena tokia Avdijivka ir Putinui nebeliks kariuomenės“, – pabrėžė Lichovijus.

Lichovijus leido suprasti, kad aktyviosios fazės metu Rusija neteko 47 000 karių per puolimą prieš vieną miestą. Jis pažymėjo, kad Avdijivka buvo forpostas, kuris sulaikė, sutraiškė ir nusausino Rusijos rezervus bei išteklius. Ir tai tęsėsi 10 metų.

 

Jis pridūrė, kad, nepaisant visų aplinkybių, per pastarąją parą Taurijos kryptimi buvo likviduoti arba sužaloti 515 okupantų. Be to, buvo sunaikinta arba apgadinta 1 MLRS, 1 ATGM, 4 tankai, 6 artilerijos sistemos, 14 šarvuočių, 20 transporto priemonių, taip pat apgadinti arba neutralizuoti 328 dronai.

Taip pat tarp sunaikintos technikos yra 3 keturračiai, kurių pagalba okupantai bando veržtis į priekį, savaeigė haubica „Msta-S“ ir prieštankinis pabūklas „Rapyra“. Taip pat okupantai prarado 5 amunicijos sandėlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: