[ŽTL] „Mes gynybai išleidžiame 3 % BVP“ nesustabdys Rusijos.“ Ką Lietuvai skelbia JAV generolas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-02-23 20:39
Čia sakantiems, kada NATO greitai apgins suskride su F-35 ir Tomahaukais. Dvi savaites - daug laiko. Reikia deti visas pastangas apginkluoti Ukraina visu pirma, kad ji padaryti kuo didesni nuostoli, kad isvengti tokio varianto.
donatasv 2024-02-23 21:27
Tai ką jis skelbia prieštarauja tam ką sako valdžia. Prieštarauja tam kas buvo pasirašyta po Vilniaus sumito. Pagal skelbtus naujai sukurtus gynybos planus bus atsakoma ne į karinius veiksmus, o atsakoma į pajėgų kaupimą pasienyje. Kai pradės kaupt techniką pasienyje ir nebus reakcijos iš NATO tada bus galima panikuot, o ne kurt tekstus iš lempos. Dar vienas ekstrasensas...
donatasv 2024-02-23 22:30
Benediktai atsakyk į paprastą klasuimą jei rusas pultį kiną ar jis pajėgtų susidorot su juo?
Benediktas 2024-02-23 22:41
Sugebetu, nes nereiktu tartis su 50 sajungininku, greitai priimtu sprendimus, negailetu savo zmoniu, ir zmoniu yra dafiga, zmones taip pat manau labai klausys savo vado ir eis i mesmale, kaip ir rusai. Jei ka, patys saudys i nugaras. Taip pat turi didele gamybos pramone. Manau nebutu dideliu problemu su rusais. Bet rusas net nepultu visa pirma, del anksciau isvardintu priezasciu.
donatasv 2024-02-23 23:13
Tai va kinas kariuomenei skiria 280b dolerių. Europos sąjunga 240b. Čia yra 2022 duomenys. Europa neturi pranašumo high tech srityje kaip kinas bet sunkioji pramonė yra viena iš tvirčiausių pasaulyje. 2023 metų duomenų dar nemačiau bet bus skaičiuoja tarp 50% ir 100% augimą skirtą gynybai. Dar kartą pakartosiu gynybai nes ši vieta yra labai svarbi. Rusas neturėdamas pranašumo beveik niekur nei ore, nei žemėje, nei vandenyje ateis ir susidoros su Europa? Čia net šauktinių nereiks Europai užteks regulerios armijos... Europai šokas ilgą laiką galėjo ignoruot gynybą bet tai nebuvo apleista sritis iki tiek, kad patys negebėtų apsigint. Taip kad ištrauk galvą iš Ukrainos propagandos kur pasaulis griūva. Europai bėda tik viena turėjo užtikrintą JAV skėtį. Kuris atgrasė 100%, o dabar neliko reiks patiems bapkes kišt. Vienintelis dalykas kur europa turėtų bėdų prieš rusą būtų skirtingos šalys, skirtinga technika, skirtinga komunikacija. Komunikaciją povaliui apjungia ir ši sritis juda. Technikos taisymas ne tokia jau didelė bėda ką įrodė Ukraina. Kitas dalykas nereikia toli žiūrėt ir fantazuot, užtenka atkreipt dėmesį į ruskelį ir jo planus ką jis pateikia ES puolimo atveju. Branduoliniais ginklais naikina varšuva berlyną ir t.t. tai parodo realų ruskio supratimą ko jam reiktų puolant Europą, kad ją nugalėtų. Tiokio scenarijaus atveju čia jau ir JAV nepadės. P.S.Visa šita suirutė galutiniam taške išeis europai į naudą. Atsikrato ruso priklausomybe, negana to atsikrato JAV priklausomybės, įvertino kino grėsmę ir vėl diversifikuoja šią sritį. Pradės kelt karines pajėgas, o tam reikės high tech srities. Vėl investicijos į didžiausią ES bėda ką būtent ir daro perimdami taivano technologijas. Pagal visus faktorius rusas čiuožia žemyn, Europa kyla į viršų. Ir aš beveik garantuoju, kad pamačius ru technikos kaupimą pasienyje, ES bus pigiau prifaršyruot šalis technikos gynybai nuo pirmo centimetro ir taip atmušt rusą nei leist jam įsitvirtint ir paskui ilgai kariaut ir atstatinėt tai ką sugriovė.
Benediktas 2024-02-24 08:02
Ne pinigai kariauja, o vieninga ir stipri politinė valia ir stipri žmonių valia, po to eina technika. Technika be pirmų dviejų faktorių - nieko verta. Europoje problema su stipria politine valia. Pagalba Ukrainai parodė, kaip sunku šalims susimesti vieninteliam teisingam sprenimui - padeti Ukrainai nugaleti Rusiją savo teritorijoje. Pas visus pilnos kelnes, visi visko bijo. Vis dar draudzia raketomis smogti i karinius taikinius Rusijoje. Veliau leis - bet dar po metų. Europje niekas taip nevarytų gyventojų į karą prieš Rusiją, kaip koks kinas - visi galvotų, kaip susitarti, ką paaukoti, nes esame atskiros šalys vis tik. Ir savi interesai nusvertų. Viena yra priverst kiną eit į kara autoritarinėje valstybėje, kita - vakarų europietį komforto zonos demokratijoje, ypač, kurio šaliai tiesiogiai negresia niekas. Pro kariuomenes yra mažos, reiktų daryti mobilizacijas.Politikai būtų spaudžiami to išvengti. Trampas sako negins Europos. Jei JAV negins Europos, tai kokia Ispanija, Prancūzija negins mūsų, važiuos į Maskvą kažką paaukoti, susitarti. Visa tai buvo II pasauliame kare, tik tada važiavo pas Hitlerį. Atidavinėjo Hitleriui gabalais Europą. Manau mažai, kas pasikeitė, per 80 metų, tapome tik dar labiau išlepę.
donatasv 2024-02-24 09:17
Kol tai neliečia ES tai ko jiems sukt galvą? Nevieningi, be įsipareigojimų, suprasdami grėsmę padėjo Ukrainai n kartų daugiau nei bet kuriai kitai šaliai kuri buvo užpulta ruso. Pradėtų purtyt ES pagrindus neturėtų kur dingti, ignoruosi grėsmę ruskis užlips ant galvos. Tą sako viešai politikai be užuolankų. Paverstas putkinas Hitleriu 2, o ES liaudis įbauginta. Įbauginta ne taip, kad bijotų ir bėgtų slėptis bet reikalui esant kastų atgal. Rusijos puolimo atveju palaikymas iš žmonių eit gintis būtų tikrai labai didelis, tam pagrindas paruoštas. Jeigu politikai rėktų nėra grėsmės iš putkino, mes čia susitarsim ir jis aprims, na tada jau tikrai reiktų pradėt nerimaut.
Benediktas 2024-02-24 09:40
Tai vidurio, prietų, vakarų Europa aišku apsigintų po tam tikro šoko ir nesėkmių, gal paskui net sutriuškintų Rusiją, jei rusai eitu vabank, bet rytų Europa būtų aukojama. Bandytų susitarti, kad nereiktų kariauti, pasirašytų 'Minsko' susitarimus. Pilnai kariautu tik jei paaukojus pvz mus, Putinas eitu toliau. Problema, ne tai, kad Europa negelatu laimeti pries Rusiją - galetu, zinoma, bet kol pradetu normaliai kariaut, daug atiduotu, užtruktų daug laiko, būtų daug praradimų ir aukų kol pradėtu didžiosiom valstybėm degti šikna ir pradetu normaliai, kaip priklauso užsiimti karu. Ir pirmiausia bandytų aukoti silniausias valstybes ir bandytų tartis, kaip rašiau. Todėl Putinas net neturi tikriausiai planu eiti i ES gylį, jis to ir tikisi, kad Europa del Baltijos šalių nekariaus. Aš nesakau, kad tikrai mums puls, aš tik sakau, kad Europa turėtų atlikinėti veiksmus, kurie mažintų tokio noro tikimybę. Vienybė ir drąsą dėl Ukrainos, karinės pramonės užkūrimas galėtų būti tas faktorius, kuris parodytų, kad prie ES geriau nelysti. Pradžioje atrodėme išvis silpnai, dabar jau geriau judame kryptimi, kuria turėtume, pradeda statyti gamyklas, perduoda daugiau ginklų. Galėjo būti dar blogiau, blogiausio varianto išvengėme - kad Ukrana būtų buvusi palikta likimo valiai. Bet pvz musu kariuomene nėra aprūpinta viskuo kuo reikia. Taip pat truksta bendradarbiavimo atidirbimo karo atveju tarp Baltijos saliu. Vokiecius brigadai truksta bazes ir t.t. Ir Euripos ginklavimosi letumas, visi dar netiki, kad reikia uzkurti ginklu gamyba normaliai. OK, vokieciai statys nauja gamykla sviediniu gamybai, po metu prades veikt, o kitos salys? Greito reagavimo kariuomene 300t., gal po 10 metu. Sviediniu irgi zadejo preitais metais pristatyt milijoną, o pristate 300-400t. Amerika zadejo gint tiek kiek reikes, dabar sako, tiek kiek galim.
donatasv 2024-02-24 11:24
Aha vakarai taip išsigas putino, kad leis sugriaut viską? NATO, ES? Viską ką kūrė ilgus dešimtmečius? Dėlioji putino šlapę svajonę ir Ukrainos propagandą, kad gaut ginklų. Iš ES nėra nei vieno ženklo, kad būtų dvejojama. O pasakos, kad ryt orkai atbėgs nuoga šikna, paims Lietuvą, užminuos pasienį... nu tikėk kuo nori stebuklų nebūna.
immortallt 2024-02-24 14:22
Į karą eitų ne civiliai, o vakarų kariuomenė. Vakarų kariuomenė, kuri gali suvanoti didžiąją dalį maskolių pajėgų per nuotolį - su precizine artilerija, iš laivų ir lėktuvų. Kad ir 100 tankų nieko verti, jei negali apsiginti nuo 1 naikintuvo. Sunaikini kuro tiekimą ir viskas, tankų nebėra. Nu neina kuro tiekimo sunaikinti taip lengvai, padarai 4 reisus. O šiaip reikia baigti žaisti su maskoliais. Jau dabar turėtų būti įvedama blokada jiems ir bet koks laivas įplaukiantis ar išplaukiants iš maskolių vandenų ir jei nori patekti į ESO/NATO šalies vandenis - nacionalizuojamas. 50% prekybos nebeliktų. Raukti tranzitą į Kaliningradą. Net žmonių migraciją raukti. Palikti galimybę, kai 5 metus esi sekamas 24/7, visus daiktus atiduodi peržiūrai, kaip ir turtą. Turtu disponuoti gali tik per valstybines institucijas. Pažeidi bent vieną įstatymą už kurį baudžiamą baudžiaku - deportacija ir turto nacionalizacija. Jau esantys maskoliai, net jei čia ir gyvena 40 metų, bet neturi Lietuvos pilietybės - duodi 6 mėnesius išsilaikyti bent valstybinės kalbos egzaminą ir bazinį istorijos egzaminą. Neišlaiko - deportacija. Turtą išparduodi varžytinėse ir pervedi pinigus. Supykdysime maskolius? Koks skirtumas, jie jau senai mums grasina sunaikinimu. Bet kokia įmonė pagauta, kad vykdo prekybą su maskoliais patys - kalėjimas direktoriui ir buhalterei nuo 10 metų. Įmonės nacionalizacija, jei ir savininkai įsitraukę. Ir reiktų šiaip paleistų dronų gamybą. Nereikia net didelės galios sprogmenų, bet tiesiog į dieną surinkti po kokį 100k dronų, ir ant maskolių galvų. Senai metas duoti ir ukrainiečiams ginklų, kad giliai maskolių teritorijoje infrastruktūros rimtai sunaikinti galėtų, kad neliktų eksporto kelių. Nejau į Kiniją per sibirą einančiame geležinkelyje nėra tiltų, kurių atstatymas truktų ilgai?