Būtent tokia tvarka. „Rusija iškels Ukrainos vėliavą Kryme“  ()

„Esame pasirengę padaryti viską, kad suteiktume visą įmanomą pagalbą didvyriškajai Ukrainai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija negalės grįžti į civilizuotų tautų šeimą, nebent ji iškels Ukrainos vėliavą Sevastopolyje (Kryme). Tai vasario 23 d., komentare televizijos kanalui FREEDOM pareiškė politikas, Laisvosios Rusijos forumo įkūrėjas Garis Kasparovas.

„Mūsų forumo pozicija aiški. Ant mūsų vėliavų rašoma: „Ukrainos pergalė! Laisvė Rusijai!“. Būtent tokia tvarka. Esame pasirengę padaryti viską, kad suteiktume visą įmanomą pagalbą didvyriškajai Ukrainai, kuri fronte kovoja su Putino fašizmu“, – sakė jis.

Anot jo, svarbios visos sąveikos formos, kurios padėtų priartinti Ukrainos pergalę, ypač finansinė pagalba Ukrainos kariuomenei ir Ukrainos pusėje kovojančiam Rusijos savanorių korpusui.

Mūsų nuomone, nėra kito Putino fašizmo žlugimo scenarijaus ir istorinės galimybės Rusijai sugrįžti į civilizuotų tautų šeimą, išskyrus Ukrainos vėliavos pakėlimą Sevastopolyje“, – pabrėžė Kasparovas.

Politikas pabrėžė, kad Putino vadovaujama Rusija niekuo nesiskiria nuo nacistinės Vokietijos.

 

Tai ir dėl į Rusijos teritoriją deportuotų ukrainiečių vaikų, apsikeitimo karo belaisviais ir kitų humanitarinių klausimų.

„Į Putino Rusiją reikia žiūrėti kaip į civilizuoto pasaulio priešą. Tai nereiškia, kad neturėtų būti derybų dėl apsikeitimo karo belaisviais ar kokių nors kitų humanitarinių veiksmų, tačiau žmogaus teisių apsauga reiškia tam tikro įstatymų telkinio buvimą ir abiejų šalių sutikimą. Putino Rusija jau seniai paliko teisinę sritį, o jei nebus įstatymo, tai aš nesuprantu, kokia bus žmogaus teisių apsauga“, – pabrėžė jis.

 

Kasparovas taip pat įvertino Rusijos piliečių protesto potencialą po opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno nužudymo. „Potencialo tikrai yra. Ir netiesioginis įrodymas, kad yra potencialo, yra absoliučiai šlykšti Navalno kūno pandemonija. Kūno perdavimo klausimas Kremliui labai opus, nes gresia pusės milijono žmonių demonstracija... Bet pagrindinė Rusijos problema – imperinės idėjos išlikimas. Imperija turi mirti jų galvose. Kaip žinome, politiniai pokyčiai Rusijoje įvyksta tik po geopolitinių ir karinių pralaimėjimų“, – reziumavo Garis Kasparovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(8)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: