Precedento neturintis įvykis! „Jie matė, kaip artėja jų mirtis. Jie sumokėjo už Avdijivką“  ()

Ukraina turi įrankių, kurie gali pasiekti priešą toli.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-25 Precedento neturintis įvykis! „Jie matė, kaip artėja jų mirtis. Jie sumokėjo už Avdijivką“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai numušė Rusijos orlaivį A-50. Ukraina turi įrankių, kurie gali pasiekti priešą toli.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas „24 kanalui“ sakė, kad tai pakelia gynybos ir oro pajėgas į naują lygį. Jis pridūrė, kad rusams svyla padai. Atkreipkite dėmesį, kad lėktuvas buvo numuštas virš Azovo jūros vasario 23 d.

„Okupantams vėl svyla padai ir tas pavojus labai rimtas. Tai precedento neturintys įvykiai, pirmą kartą toks orlaivis buvo sunaikintas visai neseniai, 14 dieną (sausio – red.). Lėktuvo katastrofos tęsiasi. Ukraina turi „ilgą ranką“ – įrankius, kurie gali pasiekti priešą toli“, – sakė Ihnatas.

Rusai matė artėjančią mirtį

A-50 raketą jie pamatė per vėlai. Tai sunkus lėktuvas, kuris nesugeba greit reaguoti į ginklus ir pabėgti.

„Jie matė monitoriuose, kaip artėja jų mirtis. Aišku, kaip ir praėjusio karto pilotai“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas.

Vasario 17–24 dienomis Ukrainos kariuomenė sunaikino 8 priešo lėktuvus. Ihnatas prisiminė, kad „lėktuvo kritimai“ vyksta ne pirmą kartą.

 

„Jie pradėjo precedento neturintį puolimą prieš Avdijivkos placdarmą su šimtais valdomų bombų per labai trumpą laiką. Jie dažnai vykdydavo oro antskrydžius. Atitinkamai, buvo įtraukta daugiau įrangos, jie rizikavo. Ir, atitinkamai, jie sumokėjo už Avdijivką“, – pabrėžė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas.

Ihnatas pridūrė, kad, Ukrainos žvalgybos duomenimis, rusai turėjo 8 A-50 lėktuvus. Tačiau kokios jų būklės – tinkami eksploatuoti ar modernizuoti – nežinoma.

„Nemanau, kad okupantai fronto linijoje naudoja prastesnius lėktuvus“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas.

 

Užpuolikai turi rinkti informaciją ir sekti oro taikinius Ukrainos danguje realiu laiku. Ir taip pat – nustatyti Ukrainos oro gynybos sistemas. Rusijos lėktuvas A-50 savo radaru gali skenuoti teritoriją ir taip pateikti priešui itin svarbią informaciją. Paprastai toks orlaivis veikia kartu su Il-22.

„Bendra priešo sėkmė priklauso nuo duomenų, kurie yra apdorojami ir pateikiami. Todėl tokios įrangos sunaikinimas yra labai svarbus žingsnis“, – pabrėžė Jurijus Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(3)
(161)

Komentarai ()

Susijusios žymos: