„18:45. Iš pradžių blyksnis, tada sprogimai.“ Sunaikintas „Šmel“. Rusijoje šokas. Atšaukiami karo lėktuvai (Video)  ()

Informacija pasidalijo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-26 „18:45. Iš pradžių blyksnis, tada sprogimai.“ Sunaikintas „Šmel“. Rusijoje šokas. Atšaukiami karo lėktuvai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba paskelbė Rusijos pilotų radijo pokalbį, kuris buvo perimtas A-50 lėktuvo likvidavimo metu Krasnodaro srityje.

Rusijos didelio nuotolio radarų aptikimo ir valdymo lėktuvo A-50 likvidavimas sukėlė paniką Rusijos aviacijoje. Dėl iškilusios grėsmės buvo skubiai sustabdyti 5 Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų orlaiviai.

Šia informacija vasario 24-osios rytą pasidalijo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba.

A-50 paskutinį savo skrydį pradėjo vasario 23 d., 15:50, pakildamas iš Achtubinsko aerodromo. Jis vykdė užduotis kare prieš Ukrainą, bet įvyko „bėda“. Praėjus maždaug dviem su puse valandos po pakilimo, netoli Primorsko-Achtarsko miesto Azovo jūros pakrantėje, į lėktuvą smūgiavo nežinoma priešlėktuvinių raketų sistema ir jis sudužo.

Vyriausioji žvalgybos valdyba pažymėjo, kad maždaug 18:45 buvo užfiksuotas staigus lėktuve įrengtos radiolokacinės sistemos „Šmel“ veikimo sustojimas. Lėktuvas buvo sunaikintas, tai patvirtino per radijo ryšį perklausytas naikintuvo Su-35 įgulos pokalbis, kuris turėjo jį dengti.

„Iš pradžių blyksnis, tada sprogimai!“ – pokalbio metu sakė sunaikinimo momentą stebėjęs Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų pilotas.

 

Jis taip pat sakė stebėjęs, kaip dirba oro gynybos sistema.

„Dar vienas sėkmingos operacijos požymis – tai įsakymas sustabdyti dviejų Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvų Su-34, kurie vykdė užduotis netoli Milerovo, misiją. Dali jų ruošėsi vykdyti oro antskrydžius prie Avdijivkos“, – pranešė Vyriausioji žvalgybos valdyba.

 

Z-kanalai dabar atkakliai perša versiją, kad A-50 tariamai buvo numuštas dėl draugiško ugnies. Ukrainos pusė savo ruožtu tvirtina, kad tai buvo bendra speciali karinės žvalgybos ir Ukrainos oro pajėgų operacija. Detalės neatskleidžiamos, tačiau, remiantis žiniasklaidos pranešimais, Rusijos orlaiviui likviduoti galėjo būti panaudota tolimojo nuotolio oro gynybos sistema S-200.

Remiantis Rusijos „Telegram“ kanalu „VChK-OGPU“, kuris preliminariai siejamas su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, teigiama, kad A-50 katastrofos vietoje jau rasti 10 įgulos narių palaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(201)
(3)
(198)

Komentarai ()

Susijusios žymos: