Tai rimta. „HIMARS trenkia į armijos štabą.“ Kas vyksta  (1)

„Tai yra „2 tvartai su sparnais“, sunkiasvorės transporto priemonės, kurias labai lengvai numuša raketos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 23 dieną buvo sunaikintas dar vienas Rusijos okupacinių pajėgų ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvas A-50. Karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas paaiškino, kaip tai paveiks karo eigą.

Remiantis kai kuriais pranešimais, Il-22 galėjo būti „nuleistas“ kartu su A-50. Kaip ekspertas pažymėjo „24 kanalui“, šie lėktuvai visada „eina“ vienas šalia kito, nes Il-22 pirmiausia kontroliuoja sausumos kariuomenę, o A-50 iš tikrųjų yra skraidantis radaras, galintis matyti 600 km gylį.

„Kai ši pora yra kartu ore, galima sakyti, kad tai rimtas valdymo vienetas. Tačiau kartu tai yra „2 tvartai su sparnais“, sunkiasvorės transporto priemonės, kurias labai lengvai numuša raketos. Optimalus atstumas – 200 – 250 kilometrų. Tai yra raketos S-200 veikimo nuotolis“, – pažymėjo Svitanas.

 

Pasak karo lakūno-instruktoriaus, tai labai rimta netektis įsibrovėliams. Tokių porų jiems praktiškai nebeliko. Be to, būtina „suskraidinti įgulas“.

„Tai yra maždaug tas pats, jei, pavyzdžiui, kai HIMARS ar ATACMS trenkia į armijos štabą. Tai yra rimta netektis rusams“, – aiškino ekspertas.

Jis mano, kad tai bus matoma net priešo antžeminėse operacijose. Veiklos poveikis tikrai sumažės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: