Galinga jėga. 59 „Abrams“. Ką padarė Ukraina  ()

Ukraina pateikė prašymą Australijai perleisti M1 „Abrams“ – tai jau antras toks prašymas nuo plataus karo pradžios, tačiau Australijos valdžia vis delsia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina baigia formalizuoti oficialų prašymą Australijai perduoti visus 59 pasenusius Australijos kariuomenės tankus M1A1 „Abrams“, kurie kitais metais bus pradėti keisti naujausiais M1A2 „Abrams“.

Šis Ukrainos prašymas Australijai perduoti tankus bus antrasis per plataus masto Rusijos invaziją. Tačiau pati Australijos vyriausybė vis dar rodo tam tikrą atsargumą, teigdama, kad „tankai dar neįtraukti į darbotvarkę“, rašo Australijos portalas „ABC News“.

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11158 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

Kaip detalizuoja straipsnio autoriai, Ukraina pirmąjį tankų prašymą Australijai pateikė 2023 metų gegužę, tada buvo prašyta 14 tankų perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tačiau Australijos vyriausybė teigiamo atsakymo į šį prašymą nedavė, remdamasi tuo, kad prieš hipotetinį šių tankų perdavimą Ukrainos kariuomenei jie turi būti perkelti į JAV remontui ir priežiūrai, ir tai, anot jų, yra labai brangu ir atima daug laiko.

 

Tačiau dabar, kaip priduria „ABC News“ žurnalistai, reikalą supaprastina tai, kad „Abrams“ tankų techninė priežiūra dabar yra įmanoma ir Europos objektuose. Kitaip tariant, dabar sąlygos yra tokios, kad jei Australijos vyriausybė priims atitinkamą sprendimą, tankus bus galima perduoti Ukrainos pajėgoms per gana trumpą laiką.

Tačiau šiuo metu Australijos leiboristų vyriausybė rodo dvejones ir kol kas bendrai sako, kad „ieško būdų, kaip suteikti reikšmingą paramą kariaujančiai Ukrainai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)

Komentarai ()