„Nesuprantu, kokiame pasaulyje gyvename.“ Zelenskis pasibaisėjo JAV (Video)  ()

Prezidentas pabrėžė, kad jam sunku įsivaizduoti, kokia bus situacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 25 d. per spaudos konferenciją prezidentas buvo paklaustas, ar yra alternatyva JAV pagalbai. V. Zelenskis taip pat atsakė, ar tiki teigiamu Kongreso sprendimu skirti lėšų Ukrainai remti.

JAV Kongresas dar nepatvirtino finansavimo paketo Ukrainai 2024 m. Be jo Vašingtonas tiesiog negalės aprūpinti Ukrainos ginklais.

Šalies vadovo teigimu, jei Kongresas nepatvirtins paramos Ukrainai finansavimo, tai bus pastebima fronte ir susilpnins Ukrainos pozicijas mūšio lauke. Prezidentas pabrėžė, kad jam sunku įsivaizduoti, kokia bus situacija. Bet kokiu atveju valdžia ieškos kitų galimybių gauti reikiamos ginkluotės, papildomų pinigų, papildomų paskolų, darys spaudimą partneriams.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3619

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

V. Zelenskis pažymėjo, kad pagrindinė problema nėra pinigai. Prezidentas pažymėjo, kad pagalbos problema yra konkrečių ginklų paketų klausimas. Pavyzdžiui, Kyjivas gali rasti lėšų „Patriot“ sistemoms, bet negalės jų gauti be JAV leidimo. Europa tik iš dalies gali pakeisti iš JAV gaunamą pagalbą, nes kai kurie Europos šalių turimi ginklai gali būti perduodami tik gavus amerikiečių sutikimą.

V. Zelenskis išreiškė įsitikinimą, kad Kongresas galiausiai patvirtins įstatymo projektą, pagal kurį Ukrainai bus skirta 61 mlrd. dolerių.

„Priešingu atveju aš visiškai nesuprantu, kokiame pasaulyje mes su jumis pradedame gyventi, bet tikrai kitame, todėl tikimės Kongreso paramos“, – pabrėžė prezidentas.

Šalies vadovas sakė, jog Kongresas žino, kad JAV  paramos reikia per mėnesio laikotarpį.

 

V. Zelenskis prisiminė susitikimą su abiejų šalių senatoriais. JAV valdžia ir opozicija supranta pagalbos Ukrainai būtinybę.

„Mes matome JAV iššūkius, bet tikiuosi, kad jie išliks demokratijos lyderiais pasaulyje“, – pabrėžė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(2)
(74)

Komentarai ()