Buvo buvo – ir dugnas. Rusai turi didžiulių problemų su tankais. Ir ne tik  (1)

Analitikai pastebi, kad rusų tankų pajėgų vaizdas sparčiai keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po mūšio dėl Avdijivkos rusai Ukrainoje pradėjo dažniau naudoti tankus T-62 ir T-55/54. Daug jų net nėra modernizuoti. Analitikai pažymi, kad taip gali būti dėl didžiulių nuostolių fronte ir mažų gamybos tempų. Dar daugiau – „Defense Express“ pastebėjo, kad rusai turi tokių problemų ir su pėstininkų kovos mašinomis. Tai rodo MT-LB naudojimas pėstininkams transportuoti – Rusija oficialiai turi tam daug geresnių mašinų.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai nustatė, kad rugpjūtį saugyklose rusai turėjo 219 T-55, apie šimtas jų buvo išvežti į frontą. T-62 atsargos yra didesnės – rugpjūtį iš saugyklų ištraukta maždaug 600 tokių tankų, apie 800 liko saugomi. Šie seni tankai po truputį kukliai atnaujinami, bet ukrainiečių dronai dažnai naikina ir visai nemodernizuotus T-62. Taip yra dėl to, kad šiuos senolius atnaujinančios gamyklos dirba lėtai.

[Vokietija+Kuponas] Net 830€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TALLPOWER V2400“)
6374 2 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

LiFePo4, 2160Wh, 2400W, UPS, 13 jungčių ir kt.

Išsamiau

T-80U modernizacijos potencialas yra praktiškai išnaudotas, nes Rusijos sandėliuose liko tik kelios dešimtys tokių tankų, kurie greičiausiai nėra tinkami modernizacijai. 2023 metais Rusija skelbė atnaujinanti T-80U gamybą. Ne senų tankų traukimą iš saugyklų, o gamybą. Tai, aišku, buvo gėdingas pareiškimas šaliai, kuri giriasi neegzistuojančiu T-14 „Armata“, bet kitos išeities Rusija neturi. Kartu planai atnaujinti gamybą rodo, kad modernizacijai tinkamų T-80U saugyklose nebėra.

 

Rusijos tankų saugojimo aikštelėse yra apie 170 T-80UD, tačiau jie greičiausiai taps tik atsarginių dalių donorais, nes jų 6TD varikliai buvo gaminami Charkive. Todėl 1-osios tankų armijos daliniai palaipsniui perėjo prie T-80BV, tačiau ir su jais yra problemų, nes šios armijos jūrų pėstininkų daliniai vietoje naujesnių T-80BV gauna T-55.

(92)
(3)
(89)

Komentarai (1)