Lenkai pasiruošė. Bus smūgis Baltarusijai  ()

Baltarusijos transporto įmonėms tai gali reikšti šimtų milijonų eurų nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkai pasiruošė. Bus smūgis Baltarusijai.

Lenkijos vežėjai skelbia blokuosiantys vienintelį krovinių gabenimo maršrutą iš Baltarusijos į Lenkiją. Baltarusijos transporto įmonėms tai gali reikšti šimtų milijonų eurų nuostolius, rašo portalas MOST.

MOST sužinojo, kad Lenkijos vežėjai ir ūkininkai Terespolio savivaldybės administracijai pateikė prašymą surengti blokadą 68-ajame greitkelyje Koroščino rajone. Tai iš tikrųjų yra vienintelis greitkelis, kuriuo šiuo metu vyksta krovinių gabenimas iš Baltarusijos į Lenkiją. Veiksmo dalyviai per mėnesį numato pagrindiniu maršrutu leisti vieną vilkiką per valandą. Baltarusijos transporto įmonėms ir baltarusiško kapitalo Lenkijos įmonėms tai gali reikšti šimtų milijonų eurų nuostolius. Jie jau ruošia peticiją Lenkijos valdžiai, reikalaudami, kad kelias nebūtų užtvertas.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3621

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Šiuo metu Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje yra tik vienas krovininio kelių transporto pasienio punktas – „Kukuryki – Kozłowicze“. Iš čia automobiliai važiuoja 68-uoju keliu. Protestuotojai ketina jį užblokuoti prieš įvažiavimą į automobilių terminalą. Nutiesti aplinkkelio maršrutą bus beveik neįmanoma, tikina vežėjai: šalia esantys keliai ribojami transporto priemonėms, kurių bendra masė viršija 20 tonų.

 

Akcijos iniciatoriai reikalauja atkurti leidimų įvažiuoti į Lenkiją krovininiam transportui su Ukrainos ir Moldovos registracijos numeriais išdavimo sistemą.

Antra, protestuotojai reikalauja uždrausti Lenkijoje registruoti Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos kapitalo transporto įmones. Akcijos organizatorių teigimu, šis verslas daro neigiamą įtaką Lenkijos vežėjams. Galiausiai, trečia, protestuotojai reikalauja apriboti grūdų, vaisių ir daržovių importą iš Ukrainos, taip pat atidėti Europos žemės ūkio politikos sprendimų diegimą. Kaip pažymi portalas, 68 kelio blokavimas Baltarusijos vežėjams bus pražūtingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(17)
(96)

Komentarai ()