„Tai gali pereiti į globalinį konfliktą.“ Prasideda milžiniška eskalacija. Kas vyksta  (1)

Gamybos milžinė jautriai reagavo į JAV veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prekybos ministerija pirmadienį išreiškė griežtą nepritarimą JAV sankcijoms Kinijos subjektams, kurie, kaip įtariama, siuntė įrangą Rusijai ar kitaip ją rėmė kare su Ukraina, praneša TVN24.pl.

„Kinija imsis būtinų priemonių, kad ryžtingai apsaugotų teisėtas Kinijos įmonių teises ir interesus. Tai gali pereiti į globalinį konfliktą“, – pareiškė ministerija savo interneto svetainėje.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6521 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

Tarp šimtų naujų subjektų, kuriems JAV penktadienį pradėjo taikyti sankcijas, pateko septyniolika žemyninės Kinijos ir Honkongo bendrovių.

Tarp jų JAV Iždo departamentas sankcijas taikė šešiems Kinijos gamintojams ir eksportuotojams už mikroelektronikos siuntimą į Rusiją, padedant Maskvai išvengti galiojančių sankcijų. Departamentas užblokavo šių bendrovių turtą JAV ir uždraudė JAV bendrovėms su jomis bendradarbiauti.

Trečiadienį Europos Sąjunga į juodąjį sąrašą įtraukė tris Kinijos bendroves ir vieną Honkongo bendrovę, kaltinami tuo, kad padėjo Rusijai gauti dvejopo naudojimo karinių ir civilinių prekių. Kitą dieną trims Kinijos subjektams sankcijas už Rusijos veiklos rėmimą pritaikė Jungtinė Karalystė.

 

Pekinas ne kartą neigė kaltinimus, kad Kinijos bendrovės tiekia ginklus ir kitą įrangą Rusijos kariniams veiksmams remti.

Kinijos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Zhang Junas pareiškė, kad Pekinas griežtai prieštarauja neteisėtoms sankcijoms, kurias Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė ir Europos Sąjunga įvedė Kinijos bendrovėms, naudodamosis Ukrainos klausimu kaip pretekstu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(2)
(89)

Komentarai (1)